Nem Pep-José, hanem Bayern-Chelsea!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 29. 22:44
Tizenöt év után először nem Monacóban rendezik az Európai Szuperkupa-döntőt, hanem Prágában, de nem ez lesz a fő különlegessége, sokkal inkább az, hogy nagyjából 500 nap után ismét szembetalálja magát egymással José Mourinho és Pep Guardiola, akik a spanyolországi Clásicókról talán túlságosan is jól ismerik egymást.


A portugálnak nem túl fényes a mérlege ebben a párharcban, tizenöt meccsből csak hármat tudott megnyerni az Inter vagy a Real edzőjeként a Barca mestere ellen.

Rögtön az első kérdés alkalmával szembesítették ezzel a statisztikával a csütörtöki sajtótájékoztatón, s bár egy darabig utánagondolt, rájött, hogy nem tudja megcáfolni azt. Erre kifakadt.

Mourinho - aki történetesen fehér pólóban, a Real Madrid színében adott sajtótájékoztatót - mutatta a címert az újságírónak, és így szólt:

"Fehér színű, de ez már a Chelsea. Ha a Chelsea-ről akarnak kérdezni, állok mindenki rendelkezésére. Ha a Realról, vagy a Barcáról, már megyek is. Nem rólam szól ez a meccs, és nem Pepről. A Chelsea-ről és a Bayernről szól. A Bajnokok Ligája győzteséről és az Európa-liga győzteséről. Nem Pep vezette sikerre a Bayernt a BL-ben, és nem én voltam a sikerkovács az El-ben. Csak átvettük az irányítást. Ez a meccs nem az edzőkről szól, hanem a két csapatról."

Pep Guardiola  - aki Mourinhóval ellentétben nyert már Európa Szuperkupát, nem is egyet, hanem kettőt - egyetetértett riválisa véleményével.

"Milliók és milliók figyelik ezt a két csapatot, de nem az edzőkre kíváncsiak, hanem a játékosokra" - mondta a katalán, aki természetesen tökéletesen ismeri, milyen eszköztárral dolgozik a Special One.

"Gyors kontrákkal operál. Ennek a játéknak valóban mindentudója. Mindig résen kell lenned, akkor is, amikor nálad van a labda, amikor jó pozícióban vagy. Elég egy hiba, és egy pillanat alatt lesújtanak rád."

Ez lesz az emlékezetes, 2012-es BL-döntő visszavágója, amelyet büntetőkkel nyert meg a lesajnált Chelsea a Bayern ellen, az Allianz Arenában. A bajorok azóta már vigasztalták magukat egy BL-trófeával, de nem kétséges, hogy fűti őket a bosszúvágy. Mindkét együttes a várakozásoknak megfelelően kezdte az idényt, csupán két-két pontot veszített eddig. A Bayernnél több a sérült (Badstuber, Thiago, Martínez, Schweinsteiger), a CFC-nél csak David Luiz játéka kérdéses.

EURÓPAI SZUPERKUPA-DÖNTŐ 2013
BAYERN MÜNCHEN-CHELSEA, PÉNTEK 20:45
Prága, Eden Arena, vezeti: Jonas Eriksson (svéd).

A várható kezdőcsapatok:

BAYERN: Neuer - Lahm, Dante, Boateng, Alaba - Kroos - Robben, Müller, Götze, Ribéry - Mandzukic. Vezetőedző: Pep Guardiola.

CHELSEA: Cech - Ivanovics, Terry, Cahill, A. Cole - Ramires, Lampard - Mata, Oscar, Hazard - Torres. Menedzser: José Mourinho.

Címkék: jose_mourinho
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu