NB I: tíz igazolás, akire figyelni kell

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 28. 23:54
Vége a várakozásnak, a Pécs-MTK bajnokival pénteken ismét útjára indul a labda az NB I-ben, ahol nem csak az érmekért, helyezésekért, és bentmaradásért folytatott vetélkedésre, hanem néhány új szerzemény teljesítményére is érdemes lesz figyelmet fordítanunk. Vagy ezért, vagy azért. A tél tíz legnagyobb igazolása közül nyolcan külföldről érkeztek, négyen teljesen új "jövevénynek" számítanak.


A képen a Fradi UEFA-kupa-győztes támadója, Leonardo. Kétélű fegyver

A tíz legnagyobb igazolás az SH szerint, zárójelben a legutóbbi, és a jelenlegi klubcsapattal:

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki volt a legnagyobb igazolás?
Arturo Álvarez 3.2%
 
Beliczky Gergő 0.4%
 
Juhász Roland 29.6%
 
Kádár Tamás 7.9%
 
Lubos Kamenár 3.8%
 
Tarmo Kink 4.9%
 
David Lanzafame 13.4%
 
Lázár Pál 1.6%
 
Leonardo 31.8%
 
Rajczi Péter 3.4%
 
Arturo Álvarez (Pacos-Videoton): Az észak-amerikai MLS-t is megjárt ballábas, salvadori válogatott középpályás a Pacos de Ferreira mezét cserélte a Videotonéra. Salvador temperamentumos tízese kölcsönben jön a Sóstói Stadionba, de az idény végén akár véglegesíthetik is a transzfert. A 27 éves szélső a második salvadori futballista az NB I-ben a válogatott csapatkapitánya, Rafael Burgos után, aki a Kecskemétet erősíti.

Beliczky Gergő (Ferencváros-Pápa): A több játéklehetőség reményében a fővárosból három évre Pápára költözött a korábbi U21-es válogatott támadó, aki két felkészülési meccsen is betalált, például a Slovan hálóját púpozta ki a télen. A sors fintora, hogy két FTC elleni meccsel kezdi pápai karrierjét, a Ligakupában nem tudta bevenni a zöld-fehérek hálóját, de a hétvégén, hazai pályán ismét szerencsét próbálhat, immár a bajnokságban.

Juhász Roland (Anderlecht-Videoton): A válogatott oszlopa, de idei szezonja borzalmasan alakult, mert miután évekig stabil tagja volt az Anderlecht csapatának (amellyel négy bajnoki címet is nyert), az új edző, John van den Brom már nem számított rá, és a helyére igazolt is egy fiatalt. A szezon végéig szerezte meg a középhátvédet a Vidi, még nem tudni, mi lesz vele utána. Akár a Premier League-ben, vagy az ukrán élvonalban is kiköthet a nyáron, ehhez azonban formába kell lendülnie. Október óta nem játszott tétmeccset.

Kádár Tamás (Roda-Diósgyőr): A Hughton-érában, 19 évesen remekelt a Newcastle-ben (13 meccsen egyszer sem veszítettek vele), aztán két szezon eltelt úgy, hogy egy bajnokin sem lépett pályára. A Rodában is jól indított, majd egy piros lap után kiszorult a kezdőből. Diósgyőrben sokkal könnyebb lesz kiemelkednie, és megőriznie válogatottbeli tagságát. Középhátvédként számítanak rá, de balbekként is tökéletesen megállja a helyét. Kölcsönvétel.

Lubos Kamenár (Celtic-Győr): Figyelemre méltó kapusszerzeményt könyvelhettünk el a Győrnél pár nappal az NB I folytatása előtt: Kamenár szlovák válogatottnak mondhatja magát, emellett Franciaországban, Törökországban és Skóciában is gyűjtött tapasztalatot, bár az áttörés nemzetközi szinten még várat magára. Ő lesz az idény végén visszavonuló Szasa Sztevanovics utódja. Az Artmedia Petrzalka hálóját BL-selejtezőben is őrizte a 25 éves portás. Magyar felmenőkkel is bír, 100 kilométerre légióskodik majd lakhelyétől, s a beilleszkedésben több szlovák, illetve cseh játékos is segíthet majd neki az ETO-nál.

Tarmo Kink (Varese-Győr): Amióta eljött szülőhazájából, két szezonban jutott tíz gól fölé az észt válogatott erőssége, mindkétszer a Győr színeiben. Az utóbbi években inkább csak kiegészítő ember, vagy peremember volt az angol másodosztályban, az ukrán élvonalban és az olasz másodosztályban, az ETO-nál azonban ismét  főszereplővé válna, ezt már a Magyar Kupa negyeddöntőjében is jelezte egy győztes góllal a Bozsik Stadionban, csereként beállva. Bajnoki címhez segítené a kisalföldieket a 70-szeres válogatott támadó, aki kölcsönben jött Olaszországból.

David Lanzafame (Grosseto-Honvéd): Korábbi Juventus-játékos vállalta a légióskodást a magyar labdarúgó Nb I-ben: a Catania 25 éves támadója, David Lanzafame a nyárig írt alá kölcsönben a Budapest Honvéd együttesénél. A gyors, robbanékony szélsőt már hatodszor adták kölcsön, ősszel a Grossetóban kergette a labdát. Egy időben a Serie B Cristiano Ronaldójának is hívták, legszebb időszakait a Parmában és a Bariban töltötte, hétszeres U21-es válogatott. Nem ritka hogy megszólal a labda, olyan ügyesen bánik vele, de forrófejűsége már a Honvéd-hívek előtt sem titok: úgy mutatkozott be, hogy kiállították a győri kupameccsen.

Lázár Pál (Samsunspor-Pécs): A pécsiek jelentősen erősödtek a télen, nem utolsósorban neki köszönhetően. Az átigazolási hullám Törökországból sodorta Baranya-megyéig a hatszoros válogatott jobbhátvédet, aki nem sok sót evett meg a Fekete-tenger partján, a Samsunspornál. Ha azt a teljesítményt hozza, amelyet annak idején a Vidiben, akkor már jól választott vele a PMFC, amelyben a korábbi MTK-s Balogh Bélával játszik majd egy sorban.

Leonardo (Red Bull Salzburg-Ferencváros): A Fradihoz csapódó musztángot nehéz lesz betörni, de ha sikerül Ricardo Moniz mesternek, az bizony óriási dobást jelenthet a zöld-fehérek számára. A 29 éves, brazil Leonardót tíz éve a legnagyobb tehetségnek tartották Hollandiában, ám sérülékenysége, és egója rengeteget hátráltatta a fejlődésben. A technikás támadó a Feyenoordot, az Ajaxot, és a Bredát is megjárta, a Red Bull Salzburgnál egy időben Moniz egyik kedvence volt, azóta számkivetetté vált, a télen elengedték.

Több mint egészséges önbizalmáról tanúskodik most következő, régebbi nyilatkozata korábbi klubtársáról, a sztárcsatár Pierre van Hooijdonkról (ők ketten láthatóak fentebb, fotónkon): "Ki az a Van Hooijdonk? Már bocsánat, de örülhet, hogy tagja volt az UEFA-kupa-győztes Feyenoordnak. Jól játszott, de volt mögötte egy csapat, Kalou-nak, Van Persie-nek, Van Wonderennek, Bosveltnek és nekem  köszönhette ezt. Hogy egymaga mit tud, az kiderült később a NAC-nál. Visszaestek vele a 16. helyre."

Leonardo szerződése aláírásának pillanatában a Fradi keretének legértékesebb játékosa lett, de már csak azért is rejtély, mire képes, mert családi problémák miatt ebben a szezonban még pályára sem lépett.

Rajczi Péter (Újpest-Kecskemét): Tíz év alatt, 181 mérkőzésen 81 gólt vágott az Újpestben, mielőtt kitelt volna a becsülete. A lila mezszínről azonban nem hajlandó lemondani. A 31 éves, 11-szeres válogatott ék fél plusz kettő évre költözött a Hírös Városba. Legfőképpen tőle várják majd a gólokat, nehéz lesz betölteni a Litsingi helyén keletkező űrt. Kíváncsian várhatjuk, hogyan veszi fel a ritmust, és hogyan érti majd meg magát egy másik igazolással, a nagy visszatérő Yannickkal.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu