MU, Bayern, City: csak az elsőség a tét

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 9. 19:41
A Manchester United, a Bayern München és a Manchester City már bejutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, csupán az nem dőlt el, hogy csoportjuk élén vagy másodikként lépnek-e tovább. A Vörös Ördögök ráadásul arra is befolyással vannak, hogy a Sahtar Donecket vagy a Bayer Leverkusent viszik-e magával.


 

A-CSOPORT

A Manchester United már matematikailag is továbblépett a csoportból, a szurkolóinak azonban tartozik annyival, hogy komolyan vegye a keddi mérkőzést: az Old Traffordon mindkét legutóbbi bajnokiját elbukta az együttes, méghozzá szerzett gól nélkül.

A negatív csúcsokat döntögető Vörös Ördögök egy újabb vereség esetén a csoportelsőségnek is búcsút intenének, márpedig úgy a Bayern München, a Barcelona és a Real Madrid is következhetne a nyolcaddöntőben.

„Fontos, hogy minél tovább verekedjük magunkat a Bajnokok Ligájában, és ebből a szempontból egyáltalán nem mindegy, hogy az első helyen végzünk-e” – nyilatkozta David Moyes, az angol bajnok nyáron kinevezett menedzsere.

„Nem lenne sokkal könnyebb a dolgunk, de kis előnyt mindenféleképp jelentene, ha hazai pályán játszhatnánk a visszavágót. Az sem mellékes, hogy veretlenül zárhatnánk a csoportkört.”

A Sahtar kiváló formában várja a manchesteri kirándulást: előző négy meccsét kivétel nélkül megnyerte valamennyi sorozatot tekintve, a BL előző fordulójában sima négyessel küldte haza a Sociedadot.

Azt a Sociedadot, amely mindössze egy pontot gyűjtött eddig a csoportkörben, és amely a Leverkusent próbálja megakadályozni abban, hogy tavasszal is érdekelt legyen a sorozatban.

A Sahtar angliai vereség esetén már egy döntetlen elég lehet a gyógyszergyáriaknak, akik viszont igencsak pórul jártak, mikor legutóbb Spanyolországba látogatottak: 7-0-val gázolta el őket a Barcelona két éve a legjobb 16 között.


MANCHESTER UNITED-SAHTAR DONECK – kedd, 20:45 óra
Manchester, Old Trafford, vezeti: Milorad Mazics (szerb).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
MANCHESTER UNITED: De Gea – Rafael, Ferdinand, Evans, Büttner – Jones, Anderson – Valencia, Welbeck, Zaha – Rooney.
SAHTAR DONECK: Pjatov – Srna, Kucser, Rakickij, Sevcsuk – D. Costa, Hübschman, Fernando, Bernard – A. Teixeira – Adriano.

REAL SOCIEDAD-BAYER LEVERKUSEN – kedd, 20:45 óra
San Sebastián, Anoeta, vezeti: Tom Harald Hagen (norvég).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL SOCIEDAD: Bravo – Martínez, González, Ínigo, Ángel – Pardo, Bergara – Castro, Prieto, Griezmann – Vela.
BAYER LEVERKUSEN: Leno – Donati, Toprak, Spahic, Can – Castro, Rolfes, Bender – Hegeler, Kiessling, Szon.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Manchester United 5 3 2 0 11 3 +8 11
2. Sahtar Doneck 5 2 2 1 7 5 +2 8
3. Bayer Leverkusen 5 2 1 2 8 10 −2 7
4. Real Sociedad
5 0 1 4 1 9 −8 1


D-CSOPORT

A Bayern és a City már egyaránt továbbjutott a csoportkörből, sőt szinte az is eldőlt, hogy a bajorok végeznek a kvartett élén. Ahhoz, hogy ez mégse így legyen, az angoloknak legalább kétgólos különbséggel kell nyerniük, vagy két góllal, de legalább négyet szerezve.

A feladat már csak azért is combos, mert a bőrnadrágosok kirobbanó formában futballoznak, a hétvégén például Brémában hintettek hetest a Werdernek.

Apró porszem csúszott a gépezetbe múlt héten, mikor is Arjen Robben megsérült az Augsburg elleni kupameccsen, de ilyen bő kerettel nem okozhat gondot a pótlása.

A holland szélső mellett Bastian Schweinsteiger és Holger Badstuber sem bevethető, míg a riválisnál Sztevan Jovetics és Matija Nasztaszics játéka kérdéses, Yaya Touré pedig eltiltott lesz.

A Citynél Joe Hart ellenben ott lesz a kezdőcsapatban a menedzser, Manuel Pellegrini ígérete szerint, holott a chilei mester többször is Costel Pantilimonnak szavazott bizalmat az utóbbi időben.

A brit sajtó azt is feszegette, hogy a manchesteriek már most az Arsenal elleni bajnoki rangadóra készülnek, és Pellegrini sem állította ennek az ellenkezőjét.

„Természetesen ha most kérdeznek, azt felelem, hogy az Arsenal elleni mérkőzés fontosabb lesz, mint a Bayern elleni. Onnantól kezdve, hogy továbbjutottunk a csoportból, előnyt élvez a Premier League, de ez nem jelenti azt, hogy a tartalékcsapattal állnánk fel Münchenben.”  

Az előző körben mellesleg új BL-csúcsot állított fel a Bayern ezzel, hogy sorozatban tizedik meccsét is megnyerte a sorozatban, igaz, legutóbb angol ellenféllel, a City kapcsán már emlegetett Arsenallal szemben maradt alul.

A csoport másik meccsén csupán az a kérdés maradt nyitva, hogy a Viktoria Plzen vagy a CSZKA Moszkva végez-e a harmadik, Európa-ligát érő helyen. A két együttes első meccsét az oroszok nyerték (majdnem) hazai pályán, Szentpéterváron.


BAYERN MÜNCHEN-MANCHESTER CITY – kedd, 20:45 óra
München, Allianz Arena, vezeti: David Fernández Borbalán.
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm – Müller, Thiago, Kroos, Ribéry – Götze.
MANCHESTER CITY: Hart – Richards, Demichelis, Kompany, Kolarov – Navas, García, Fernandinho, Milner – Agüero, Dzeko.

VIKTORIA PLZEN-CSZKA MOSZKVA – kedd, 20:45 óra
Plzen, Doosan Arena, vezeti: Damir Skomina (szlovén).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
VIKTORIA PLZEN: Kozácik – Rajtoral, Cisovsky, Prochazka, Hubnik – Horváth, Horava – Petrzela, Kolár, Duris – Tecl.
CSZKA MOSZKVA: Akinfejev – Nababkin, A. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov – Wernbloom, Milanov – Tosics, Honda, Zuber – Musa.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Bayern München 5 5 0 0 15 2 +13 15
2. Manchester City 5 4 0 1 15 8 +7 12
3. CSZKA Moszkva 5 1 0 4 7 15 −8 3
4. Viktoria Plzen 5 0 0 5 4 16 −12 0

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu