Moyes: Rooney hihetetlenül elszánt volt

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 18. 14:40
David Moyes szerint semmilyen probléma nem volt Wayne Rooney hozzáállásával a Swansea elleni, fényes győzelemmel végződő, szombati PL-nyitányon. A skót mester sokkal szebben debütált a Manchester United kispadján a PL-ben, mint elődje, Sir Alex Ferguson, aki 1986 őszén 2-0-ra veszített az együttessel az Oxford elleni bemutatkozása alkalmával.


"Jellemző győzelem volt ez a Manchester Unitedre. Nagyon hatékonyak voltunk, kihasználtuk a helyzeteinket. Elégedett vagyok, mert itt nem könnyű nyerni, ehhez képest simán vettük az akadályt.

Moyes, aki Van Persie-t és Welbecket külön megdicsérte, Ronney-ról is mondott pár mondatot az újságírók előtt:

"Wayne gyorsan felvette a ritmust, ő nyitotta meg a területet Van Persie-nek a harmadik gólunk előtt, és Welbecknek is jó érzékkel gurított be, sokat segített, kivette a maga részét a győzelemből. A Manchester United szurkolói is látták és tudják ezt. Még nem az igazi a kondíciója, de még egy félóra sokat segíthet. Én hihetetlenül elszántnak láttam."

Utolsó mondatával arra a felvetésre reagált, miszerint Rooney látványosan nem ünnepelt egyik gólpassza után. Ez arra engedne következtetni, hogy továbbra sem boldog a csapatnál, és ismét felerősödhetnének azok a hangok, amelyek a Chelsea-vel, illetve az Arsenallal hozzák összefüggésbe a nevét.

Az ellenfél menedzsere, Michael Laudrup úgy értékelt, az első félidőben sok nehéz percet okozott a Swansea az MU-nak, de a második találat végzetes volt, onnan már nem volt esély fordítani.

EMLÉKEZTETŐ
SWANSEA-MANCHESTER UNITED 1-4 (0-2)
Swansea, Liberty Stadium, vezette: Phil Dowd.

SWANSEA: Vorm - Rangel, Chico, Williams, B. Davies - Britton (Bony, 46.), Canas (Ki, 75.) - Dyer, Shelvey, Routledge (Hernández, 46.) - Michu. Menedzser: Michael Laudrup.
Cserepad: Tremmel, Amat, N. Taylor, Pablo Hernández, Ki Szung Jong, Pozuelo, Bony.

MU: De Gea - Jones, Vidics, Ferdinand, Evra - Valencia, Cleverley, Carrick, Giggs (Rooney, 62.) - Welbeck, Van Persie (Anderson, 88.). Menedzser: David Moyes.
Cserepad: Lindegaard, Smalling, Fábio, Anderson, Kagava, Zaha, Rooney.

G.: Bony (82.), ill. Van Persie (34., 73.), Welbeck (36., 92.)

Sárga lap: Canas (3.), ill. Valencia (10.), Carrick (40.), Cleverley (45.)

Címkék: Wayne Rooney
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu