Mourinho: Messi nem érdemelte meg

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 11. 16:11
Nagyon régen volt arra példa, hogy egymást követő két esztendőben ugyanaz a futballista kapja meg az Aranylabdát, a hétfő esti FIFA-gálán azonban pontosan ez történt: Lionel Messit ismét nyert, amin nemcsak a világ, hanem maga a győztes is alaposan meglepődött. Sokan azonban nem értenek egyet ezzel a döntéssel. Közéjük tartozik José Mourinho is.


A nemzetközi szövetség által a világ legjobb edzőjének megválasztott portugál az AS-nek a következőket nyilatkozta: "Korábban már elmondtam, hogy Xavi, Messi és Iniesta is olyanok, mintha egy másik bolygóról jöttek volna. Azonban én Xavinak, vagy még inkább (Diego) Militónak vagy (Wesley) Sneijdernek ítéltem volna a díjat. Elég, ha csak megnézzük milyen teljesítményt nyújtottak az Interben."

"Ami pedig Xavit illeti, biztosan fáj neki a végeredmény. Nagyon régóta ismerem őt, s nagyon nagyra értékelem a tehetségét." - tette hozzá a Special One.

A FIFA-nak közvetlenül a díjátadó után nyilatkozott Mourinho, aki arra a kérdésre, hogy milyen érzés volt látni, hogy három Barca-futballista között dől el a cím a következőt mondta: "Annyi bizonyos, hogy ez a díj az elmúlt években nyújtott teljesítményt is elismeri. Ugyanakkor az is tény, hogy tavaly az Inter legyőzte a katalánokat, s ezt követően hódította el a BL-t, majd a klub-világbajnokságot, amely még nagyobb hitelt ad az ottani munkámnak, hiszen a Barcelona egy kiváló csapat."

A Real Madrid trénerétől azt is megkérdezték, hogy melyik pillanatra emlékszik vissza legszívesebben a 2010-es esztendőből: "Megnyertük a Bajnokok Ligáját, amely mind a klubnak, mind nekem fantasztikus eredmény volt. Az Inter ráadásul legutóbb ötven évvel ezelőtt nyerte meg a sorozatot, úgyhogy erre biztosan örökké emlékezni fogok."

Végül azt is megkérdezték tőle, elképzelhető-e, hogy a 2011-es év jobb lesz, mint a 2010-es: "Nos, talán lehet ugyanolyan jó, de hogy annál is jobb legyen, az lehetetlen. A hazai és a nemzetközi porondon is nagyon kemény ellenfelekkel kell majd szembenéznünk, úgyhogy hasonlót is nehéz lesz elérni. De meg fogjuk próbálni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Messi: Csodás meglepetés az Aranylabda!
Nemcsak a világ, maga Lionel Messi is felkapta a fejét a végeredményre, a Barcelona argentin csillaga egyáltalán nem számított arra, hogy 2009 után 2010-ben is megkapja az Aranylabdát. A világ legjobb futballistája nem rejtette...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egervári Xavira, Gera Messire szavazott
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Xavit jelölte meg végső győztesként a FIFA-Aranylabda szavazáson. Az elismerést végül Lionel Messi, az FC Barcelona argentin támadója nyerte el....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újra Leo Messi az aranylabdás!
A világ legjobb labdarúgója Lionel Messi lett 2010-ben! Az eredmény még az argentin csillagot is meglepte, hiszen szinte mindenki arra számított, hogy a barcelonai csapattársak közül Iniesta, netán Xavi kapja meg a Ballon d'...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu