Mourinho: Mata már Oscar mögé szorult

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 21. 10:20
Juan Mata 2011 óta játszik a Chelsea csapatában, és eddig mindkét szezonja végén az Év Játékosa volt a Stamford Bridge-en. Az új edzőnek, José Mourinhónak azonban mégsem felel meg a spanyol, eddig csak három meccsen rakta be a csapatba. Meg is mondta, miért.


 

A portugál elárulta, hogy már többször beszélgetett a támadó középpályással, és határozottan megmondta neki, hogy vagy változtat a játékstílusán, vagy végleg a fiatal brazil Oscar mögé szorul a csapaton belüli hierarchiában. Amíg ezt nem teszi meg, nem fog változni a helyzet.

"Ahogy én látom a mostani szituáció okait, Mata nem annyira csinálja meg azokat a dolgokat, amiket mondok neki - nyilatkozta José Mourinho pénteken. - Kezdett az Everton ellen, és elemezni lehet a teljesítményét. Aztán a Basel ellen is beállt 1-0-s vezetésnél, nem olyan helyzetben, mint Demba Ba vagy John Obi Mikel, akiknek már a meccset kellett volna megmenteni."

"Vele ez is a folyamat része. Egy dolog Matát az okos passzaival és gólpasszaival, fantasztikus megoldásaival középen, a csatár mögött játszatni, Ramires és Oscar között, akik lezárják a széleket, de egy másik dolog az, alkalmazkodjon is a csapat játékstílusához."

"Jelenleg Oscar az én 'tizesem', és ha bárki azt mondaná, hogy idén nem ő a Chelsea legjobb játékosa, akkor vitatkoznék vele. Nekem bizonyítanom kell a szurkolóknak, hogy elég jó vagyok. Nos, Matának ugyanezt kellene tennie. A célunk nem az ő ellehetetlenítése, hanem az, hogy végre alkalmazkodjon."

A tavalyi szezonban az Oscar, Eden Hazard, Juan Mata hármas volt a Chelsea egyik fő fegyvere, Mourinho azonban ezt felbontotta. Szerinte lehet még ez a trió hatékony, és szívesen vetné be őket újra, csak a spanyolnak kellene hozzásimulni az új játéksítlushoz, és többet kellene védekeznie.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Chelsea is létfontosságú derbi előtt
Manchesteren kívül is lesz élet az angol bajnokság 5. fordulójában, különösen Londonban, ahol szintén két városi gárda csap össze: a Chelsea és a Fulham. José Mourinho együttesére rájár a rúd, már négy meccs óta nyeretlen, és a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu