Mourinho: hiányozni fog nekünk Ferguson

Szerző: SHLétrehozva: 2013. május 16. 22:20
José Mourinho, a Real Madrid trénere a szezon végi spekulációk szerint vissza fog térni Angliába, a Chelsea élére, de azt elmondta, hogy a legjobban kollégája és barátja, Sir Alex Ferguson, a Manchester United 26 és fél év után leköszönő menedzsere fog hiányozni neki.


 

José Mourinho már akkor is nagyon jó viszonyt ápolt Sir Alex Fergusonnal, amikor 2004 és 2007 között a Chelsea menedzsere volt, és a jó kapcsolat azóta is megmaradt. A 71 éves skót mester azonban múlt héten bejelentette, hogy szezon végén távozik a Manchester United kispadjáról, így a portugál nem fog vele találkozni többet ellenfélként akkor sem, ha esetleg visszatér Angliába.

"Mindannyiunknak hiányozni fog - mondta Mourinho a The Offside Rule-nak. - Számomra egyelőre még mindig elképzelhetetlen, hogy úgy menjek az Old Traffordra, hogy nem ő ül ott az ellenfél kispadján. Ő és a Manchester United is különleges, mert mindent magadtak neki ahhoz, hogy végezze a munkáját. Mindenki tudja, hogy eleinte neki sem volt könnyű, 3-4 évébe telt, míg megnyerte az első trófeát a csapattal."

"De aztán mindent megkapott, és amit tett, az különleges, abszolút különleges. Több mint húsz éven át ennyi trófeát nyerni Angliában, ez egyszerűen hihetetlen." A két tréner barátsága a 2003/2004-es Bajnokok Ligája-szezonban kezdődött, amikor az FC Porto az Old Traffordra látogatott a legjobb 16 között. A portugál csapat ikszelt és továbbjutott.

"Emlékszem, az utolsó percben rúgtuk a továbbjutást jelentő gólt. Számomra addig elképzelhetetlen volt, hogy az ellenfél edzője meccs után bekopog az öltözőnkbe, egy olyan pillanatban, amikor valószínűleg nagyon csalódott lehet. Ő bejött, gratulált és behívott a szobájába egy öveg borra."

"Ez jellemzi a kapcsoltaunkat azóta is. Pedig annyiszor játszottunk egymás ellen, mert én a következő évben Angliába szerződtem, a Chelsea-hez. Itt változott meg a kapcsolatunk, mert többé nem számított, melyikünk nyert vagy veszített. A tisztelet mindig ott volt köztünk."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu