Mourinho elkezdte, Ancelotti befejezte

Szerző: SHLétrehozva: 2014. május 25. 14:08
Teljesítette ígéretét Florentino Pérez klubelnöknek Carlo Ancelotti vezetőedző, és megnyerte a Tizediket a Real Madriddal a szombat esti BL-döntőben, 12 éves várakozást lezárva ezzel. Immár ötszörös BL/BEK-győztesnek mondhatja magát az olasz szakember. Diego Simeone szerint nem érdemes az egereket itatni, mert tanítványai mindent megtettek, ami tőlük tellett. Hibázott, amikor a kezdőbe jelölte Diego Costát.


Carlo Ancelotti a BL-történet legsikeresebb edzőjének mondhatja magát, senki sem szerzett több trófeát nála. Háromszor lett Európa legjobbja egy csapat élén, és kétszer játékosként.

"Határtalanul boldog vagyok. Megszereztük ezt a nagyon fontos címet a Real Madridnak, ezért küzdöttünk az egész szezonban, és most büszkék lehetünk magunkra, magam is így érzek. Örömet okoztunk a szurkolóinknak, és ez a legtöbb, amit elérhetünk."

"Min múlt a siker? Nagyon nehéz volt egyenlíteni. Nem hagytak területet nekünk, jól védekeztek. Mindent megpróbáltunk. A gól mindent megváltoztatott, erőt adott nekünk a folytatásra."

"Már az első nap azt mondtam az elnöknek, amikor a klub vitrinjét megtekintettük, hogy egy kupa még hiányzik onnan. Megcsináltuk, ez a klub sikere, a játékosok sikere. Végig éreztem a bizalmat, nyugodtan dolgozhattunk, minden feltétel adott volt ehhez. Igazi profikkal volt dolgom, akik mindig a maximumra törekedtek. Marcelo például nem volt valami boldog, amikor megtudta, hogy kimaradt a kezdőből, de miután beállítottam, főszereplővé vált a mérkőzésen."

Ezt a Realt nagy részben José Mourinho építette fel (aki zsinórban háromszor is elődöntőig vezette a BL-ben éveken keresztül inkább csak vergődő királyiakat), de Ancelotti kellett ahhoz, hogy olajozottan működjön a gépezet, és minden játékos vállvetve küzdjön a csapatért, egymásért. Ángel Di María például mintha újjászületett volna a kezei alatt, nem véletlen, hogy éppen az argentint választották a BL-döntő legjobbjának.

Hosszú évtizedek után Diego Simeone lehetett volna az első nem európai edző, aki begyűjti a legrangosabb serleget a klubfociban. Két percre volt ettől, de a sors végül máshogy akarta.

"Az egész meccset kell nézni az értékelésnél. Tény, hogy a második félidő a Realé volt, a kapunk elé szorítottak minket. Győzni jöttünk, de azt mondtam a játékosoknak, hogy egy ilyen meccs után ne potyogtassák a könnyeiket, emelt fejjel távozhattunk a pályáról. Ki lehet kapni, de csak akkor, ha mindent kiadtál magadból. Tanulni kell ebből, ha lehet, és tovább kell lépni."

"Diego Costa? Vállalom a felelősséget, hibáztam, nem volt olyan állapotban, mint ahogy gondoltuk. Ez gyorsan kiderült a meccsen, lehoztam az első pillanatban, amint lehetett" - nyilatkozta Simeone, akit megtapsoltak az újságírók a sajtótájékoztató előtt és után.

BL-DÖNTŐ 2014, EMLÉKEZTETŐ
REAL MADRID-ATLÉTICO MADRID 4-1 (0-1, 1-1, 1-1) - hosszabbítás után
Lisszabon, Estadio da Luz, vezette: Björn Kuipers (holland)

REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Ramos, Varane, Coentrão (Marcelo 59.) - Khedira (Isco 59.), Modric, Di María - C. Ronaldo, Benzema (Morata 81.), Bale. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

ATLÉTICO MADRID: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe (Alderweireld 83.) - Gabi, Tiago, Raúl Garcia (Sosa 66.), Koke - Costa (Adrián 9.), Villa. Vezetőedző: Diego Simeone.

G.: Ramos (93.), Bale (111.), Marcelo (118.), Ronaldo (121. - 11-esből), ill. Godín (36.)

Sárga lap: Ramos (27.), Khedira (45+1.), Marcelo (119.), Ronaldo (121.), Varane (123.), ill. García (27.), Miranda (52.), Villa (72.), Juanfran (74.), Koke (86.), Gabi (100.), Godín (120.)


All Goals - Real Madrid 4-1 Atletico Madrid... by fleur-24

Címkék: carlo_ancelotti
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu