Most a Schalke szárnyal, nem a Galata

Létrehozva: 2013. március 11. 16:53
Nagyot fordult a világ három hét alatt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét 1-1-ről folytató, kisebb gödörbe került Galatasarayjal és formába lendült Schalkéval. A veretlen németeknek Klaas-Jan Huntelaar nélkül kell megoldani a feladatot, de Lewis Holtby szerint a törökök két új sztárjának formáját elnézve erre minden esély megvan.


Amikor a csapatok utoljára találkoztak, a Galatasaray lehetett eufóriában és a Schalke volt gödörben. A törökök Wesley Sneijder és Didier Drogba igazolásán örömködtek, ráadásul úgy várták a párharc első felvonását, hogy három győzelmet és egy döntetlent jegyeztek az előtte játszott négy mérkőzésen. Ehhez képest a németek két vereséggel és két döntetlennel a hátuk mögött, a Bundesliga középmezőnybe süllyedve érkeztek.

Az isztambuli 90 perc aztán az előjelekből semmit sem igazolt, hiszen a hazaiak bár korán vezettek, jobbára úgy tűnt, hogy csak másodlagos szerepet játszanak a pályán a határozottabb, jobb benyomás keltő ellenfelükkel szemben. Az egyenlítő góllal ráadásul darabokra szedték a szellősnek látszó sárga-piros védelmet és az 1-1-es döntetlenre minimum rászolgáltak. Ha ez nem lenne elég, a visszavágót épp ellentétes előjelekkel várják a felek.

Most a Galata van gödörben, az első mérkőzés óta játszott három találkozójából csak egyet nyert meg, azt is 0-2-ről fordítva, egyelőre Sneijder csak jó közepeset nyújt, míg Drogba épp pénteken büntetőt hibázott. Eközben a másik oldalon három győztes bajnokival a hátuk mögött, ismét a BL-selejtezőt érő negyedik helyen, a Dortmundot legyőzve (plusz egy idegenbeli góllal a zsebben) rég látott önbizalommal tekinthetnek a nyolcaddöntő elébe.

A Schalke így pedig életveszélyes lehet, ha tudjuk, hogy a Dortmundot és a Juventust leszámítva az egyedüli, amely még veretlen ebben a BL-sorozatban (oda-vissza játszva az Arsenallal), és összes meccsén betalált. Ez utóbbi nem sok jót jósol a vendégeknek, akiknek így két találat kellhet, mert gólt egy kivételével minden BL-meccsükön kaptak.

Az együttest néhány hete a Tottenhamért elhagyó kulcsfontosságú támadó középpályás, Lewis Holtby abszolút derűlátó: „A Schalkének megvan a továbbjutáshoz szükséges minősége. Az első felvonás után biztató a helyzet – kezdte a Goal.com-nak. – Azonban tudható, hogy vagy 10 ezer török szurkoló érkezik az arénába, ami pokoli hangulatot garantál. Kemény mérkőzés lesz, reményeim szerint a Schalke 1-0-ra vagy 2-0-ra nyer."

Az ellenfélről a szakportálnak folytatva hozzátette: „A Galatasaray nem verhetetlen, láttam az első, isztambli mérkőzést, ahol nem volt igazán meggyőző. – vélekedett kötődése ellenére objektíven. – Drogba és Sneijder nincs csúcsformában még, maguk pedig nem tudják továbbjuttatni csapatukat. Ha jó napot fog ki a Schalke, nyer."

Abban bízhat Fatih Terim, hogy a sérült Klaas-Jan Huntelaar nélkül Teemu Pukkit megfoghatják, hisz Ciprian Marica és Raffael sincs. Szintén kimarad sérüléssel Kirjakosz Papadopulosz a védelemből, Ibrahim Afellay a középpályáról, ahol Jermaine Jones sem lesz eltiltása miatt. Külön figyelmet kaphat a nagy formában játszó Michel Bastos.

A Galatasaray pénteken rápihentette a csereként beküldött Drogbát a mérkőzésre, ő lesz a Genclerbirligi ellen üres kapura hibázó gólgyáros, Burak Yilmaz (az idei BL-sorozatban hétnél jár) csatártársa. Felipe Melo eltiltása lejárt, így Yekta Kurtulust váltja a középpályán, hátul pedig Danny Nounkeu lehet a favorizált Gökhan Zan előtt. A jobbhátvéd poszton Emmanuel Eboué és Sabri Sarioglu versenyzik. Tomás Újfalusi hosszú távú sérült.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

SCHALKE 04-GALATASARAY, kedd 20:45 óra (az első mérkőzésen 1-1)

Gelsenkirchen, Veltins Arena. Vezeti: Jonas Eriksson.

A Schalke várható kezdőcsapata: Hildebrand - Ucsida, Howedes, Matip, Kolasinac - Neustadter, Hoger - Farfan, Draxler, Bastos - Pukki.

A Galatasaray várható kezdőcsapata: Muslera - Sabri, Semih, Nounkeu, Riera - Hamit, Melo, Selcuk- Sneijder - Burak, Drogba.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu