Milan-Barca Xavival, Balotelli nélkül

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 19. 11:55
Szerda este 20:45-kor, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében immár tizenhatodik alkalommal találkozik egymással az AC Milan és a Barcelona az európai kupaporondon. A katalán gárda az utóbbi hét meccsükön, azaz 2004 óta nem kapott ki az olaszoktól, és ezúttal is ők az összecsapás esélyesei. Azonban mint Arrigo Sacchi, az olaszok legendás trénere mondta: "aki nem figyel a BL-ben, rengeteg buktatóra szaladhat rá." Különösen a San Siróban.


 

Ez a két nagymúltú klub eddig már tizenötször találkozott egymással hivatalos európai kupameccsen, és csak ötször született döntetlen. A Barca hatszor nyert, a Milan négyszer, összesen pedig 41 gól esett. Az előző szezonban a BL negyeddöntőjében futottak össze, a katalánok végül 3-1-es gólkükönbséggel jutottak tovább, de a San Siróban 0-0-s döntetlen született.

A hazaiak gólszerzésével ezúttal is probléma lehet, ugyanis a januári sztárszerzemény, Mairo Balotelli nem játszhat a Bajnokok Ligájában, Stephan El Shaarawy pedig térdproblémái miatt nem biztos, hogy Massimiliano Allegri rendelkezésére áll szerdán.

Giampaolo Pazzini térde viszont rendbejött, így ő várhatóan kezdeni fog elöl, és Philippe Mexes is letöltötte a büntetését. Viszont Nigel de Jong bokasérülése még nem gyógyult meg, a sérült Daniele Bonera (comb) és Robinho (térd) bevetése pedig továbbra is kétséges.

"Eddig sosem játszottam a Barca ellen, ezért ez a meccs különleges lesz a számomra, de nem akarok túl sokat az érzésekre gondolni - montda Bojan Krkics, az AC Milan támadója, aki évekig a Barcelonában játszott. - A meccsre akarok koncetrálni, a ránk váró kilencven percre. Ez a világ egyik legnagyobb futballmeccse."

A Barcelona legnagyobb nyeresége a szerdai meccs előtt, hogy felépült kisebb térdsérüléséből, és visszatér a csapatba Xavi Hernández, így Tito Vilanova a legerősebb csapatot küldheti fel a San Siróban. A tréner két játékosra nem számíthat: Adrianóra, és betegség miatt David Villára sem.

A Barca remek formában van, utolsó tizenegy idegenbeli BL-meccséből nyolcat megnyert, és sorozatban hatodszor jutnának be a negyeddöntőbe, ha kiütnék a Milant. Sokat segít, higy a bajnokságban már nincs nehéz dolguk, Lionel pedig nyakra-főre rugdossa a gólokat. Eddig 56-nál tart a legrangosabb európai kupasorozatban, már csak Raúl előzi meg a listán 71-gyel.

"Nem függünk Messitől. Persze kulcsjátékos, a világ legjobbja, óriási ambíciókkal, amit játéka és góljai is mutatnak - mondta csapattársáról Pedro, a Barcelona támadója. - Mindig a hátán viszi a csapatot, és érezhető, ha nincs formában. De a csapatunk nagyon erős, és nem hiszem, hogy minden rajta múlna."

"Nagy különbség van a Barcelona és a Milan között, a katalánok javára - mondta a szerdai meccsről Arrigo Sacchi, az olaszok egykori trénere. - Ők az összecsapás favoritjai, de ne feledjük, hogy aki egy Bajnokok Ligája-meccsen nem koncentrál száz százalékosan, az rengeteg buktatóra szaladhat rá..." Kollégája, Fabio Capello szerint is szerencsére lesz szüksége a Milannak.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2012/2013
NYOLCADDÖNTŐ (febr. 20.):
AC MILAN (olasz) - FC BARCELONA (spanyol), 20:45
Milánó, San Siro, V.: Craig Thomson (skót)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
AC MILAN: Abbiati - Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio - Montolivo, Ambrosini, Nocerino - Boateng, Pazzini, El Shaarawy Vezetőedző: Massimiliano Allegri
FC BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Puyol, Alba - Xavi, Busquets, Fabregas - Pedro, Messi, Iniesta Vezetőedző: Tito Vilanova
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu