Meglepték a Realt, nem hiányzik Pirlo

Létrehozva: 2013. december 9. 22:00
Bázel után Koppenhágában, a Real Madrid sajtótájékoztatóján tüntetett a Greenpeace, Carlo Ancelotti és Pepe nagy meglepetésére. A lényeg így is kiderült, bitang erős vendég érkezik. Antonio Conténak nem hiányzik Andrea Pirlo Isztambulban, míg Gianluigi Buffont hidegen hagyja a török pokol. A PSG öt alapembere nélkül utazott Lisszabonba, ám a lehetőség az Olympiakosz kezében van, Konsztantinosz Mitroglu nélkül is tud vele élni?


BAJNOKOK LIGÁJA, B-CSOPORT, 6. FORDULÓ:

KÖBENHAVN-REAL MADRID - kedd 20:45 óra

A Köbenhavn várható kezdőcsapata: Wiland - Jacobsen, Mellberg, Sigurdsson, Bengtsson - Bolanos, Claudemir, Delaney, Toutouh - Vetokele, Braaten.

A Real Madrid várható kezdőcsapata: Casillas - Arbeloa, Pepe, Nacho, Marcelo - Alonso, Modric - Bale, Isco, Ronaldo - Benzema.

A Real Madrid számára tét nélküli a meccs, csoportelső, a Köbenhavn legjobb esetben az Európa-ligában köthet ki.

A királyiak 20 fős utazó névsorában visszatér Cristiano Ronaldo, aki a csapat elmúlt három (Galatasaray, Valladolid és Xativa elleni) mérkőzésétől távolmaradt kisebb combsérüléssel bajlódva. Szintén ott lesz a keretben az Olimpíc Xativával játszott kínos 0-0-t betegség miatt kihagyó Gareth Bale - aligha padoznak, adott tehát a sztárparádé.

A védelemből Raphael Varane és Fábio Coentrao továbbra sem egészséges, miközben Sergio Ramos a két héttel ezelőtti piros lapja miatt eltiltással hagyja ki a találkozót. Xabi Alonso minden valószínűség szerint játszik.

Nem vészes a helyzet spanyol oldalon, így a sajtótájékoztató sem tűnt „körömrágósnak”. Egészen addig, amíg a Greenpeace meg nem zavarta Carlo Ancelotti és Pepe randevúját az újságírókkal. Ugyan a molinót szinte azonnal lekapták a szervezők, az üzenet nyilvánvaló volt: ahogy néhány héttel korábban a bázeli stadionban, úgy most is a BL egyik legfőbb szponzora, az arktiszi vizeken bányászatot kezdeményező Gazprom olajvállalat ellen tüntettek.

A vezetőedző így is elmondta, Gareth Bale és Xabi Alonso gond nélkül edz szombat óta, egészségesek. Utóbbival kapcsolatban az olasz kifejezte a klub szándékát a hosszabbításra. Nem tulajdonított különösebb jelentőséget a sajtóban felröppent hírekre, miszerint összekapott Ángel di Maríával, ahogy fogalmazott, akadtak nézeteltérések a nyáron, de nem most. Mesut Özil is szóba került, elismerte, hogy támogatta eladását a keret összetétele miatt.”

---

GALATASARAY-JUVENTUS 20:45 óra

A Galatasaray várható kezdőcsapata: Muslera - Chedjou, Gülselam, Zan - Eboué, Inan, Melo, Riera - Sneijder - Drogba, Yilmaz.

A Juventus várható kezdőcsapata: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah - Tévez, Llorente.

Amennyire kényelmes helyzetből várhatja a keddet a Real Madrid, akkora lesz a feszültség Isztambulban, ahol élet-halál mérkőzésre készülhet a fanatikus közönség. A képlet egyszerű, ha a két hete a Bernabéuban csúnyán pórul járt Galatasaray nyer, továbbjut, minden más esetben a Juventus csatlakozik a királyiakhoz a legjobb 16 között.

Félelmetesnek tartják a Türk Telekom Arénát, de Gianluigi Buffon figyelmeztetett: „Még soha nem láttam szurkolót gólt női... Sok minden múlik majd a magatartásunkon és azon, hogyan reagálunk, amikor igazán belejönnek."

„Tisztában vagyunk vele, hogy a bajnokságban jobban megy, mint a Bajnokok Ligájában, de reményeink szerint kedden egy Serie A típusú teljesítménnyel állunk elő. A Galatasaraynak akad néhény veszélyes támadója, de bízunk benne, hogy megtaláljuk az ellenszert, bármilyen feladattal is szembesítsenek minket" – tette hozzá magabiztosan.

A Zebrák egyetlen fontos hiányzóval számolnak, de az a csapat alfája és omegája, Andrea Pirlo. Antonio Conte vezetőedző nem tulajdonít akkora jelentőséget az irányító távolmaradásának: „Sajnos kimarad, de az Udinese és a Bologna ellen is jól teljesítettünk nélküle, igaz elképzelhető, hogy még jobbnak kell lennünk majd kedden."

A tréner elismerően beszélt a törökökről és tisztában van a továbbjutási forgatókönyvekkel, de... „A számolgatás nem a mi stílusunk, most is a győzelem lesz a célunk, mint bármikor máskor. Nem hagyjuk, hogy hatással legyen ránk az, hogy több potenciális eredmény is továbbjuttat minket. A szokásos focinkat vesszük elő és kész."

A másik oldalon Roberto Mancininek nincs komoly hiányzója, egyik kulcsemberére újra számíthat: „Kedden még utoljára megvizsgáljuk, hogy Wesley Sneijder milyen állapotban van, jelenleg kiválóan érzi magát és minden valószínűség szerint játszik. A mérkőzésen az elsődleges célunk, hogy megússzuk kapott gól nélkül, ha ez sikerül, a győzelem sem maradhat el. A célunk egyértelmű, nem gondolkodunk olyasmiben, mint a csoport harmadik helye.”

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Real Madrid 5 4 1 0 18-5 13
2. Juventus 5 1 3 1 9-8 6
3. Galatasaray 5 1 1 3 7-14 4
4. FC Köbenhavn 5 1 1 3 4-11 4
BAJNOKOK LIGÁJA, C-CSOPORT, 6. FORDULÓ:

BENFICA-PSG - 20:45 óra

A Benfica csak akkor juthat tovább, ha több pontot szerez, mint az Olympiakosz, mivel az egymás elleniben alulmaradt. Ügyét nehezíti, hogy a házi gólkirály, Óscar Cardozo a brüsszeli mérkőzéshez hasonlóan ismét hiányzik, ahogy hosszú távon a középpályán a múlt bajnoki idényben 10 gólos Salvio is. A PSG hivatalos megerősítette, hogy Alex, Thiago Silva és Zlatan Ibrahimovic pihenőt kap, Gregory van der Wiel és Marco Verratti pedig eltiltott.

---

OLYMPIAKOSZ-ANDERLECHT - 20:45 óra

Az Olympiakosz győzelmével biztosan megváltja jegyét a legjobb 16 közé, de mindezt csodacsatára, a 14 bajnoki gólos Konsztantinosz Mitroglu nélkül lesz kénytelen véghez vinni. Kimarad a középpályáról Jannisz Maniatisz is. Az Anderlecht garantáltan a csoport utolsó helyén végez, a brüsszeli 3-0-s vereség ellenére az akkor tapasztalt fölényére építhet és ezúttal saját maga utazhat a kontrákra. Nem lesz segítségére a küldetésben egy egyaránt 6 gólos csatár és középpályás, Matías Suárez és Massimo Bruno, előbbi sérült, utóbbi eltiltását tölti.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. PSG 5 4 1 0 15-3 13
2. Olympiakosz 5 2 1 2 7-7 7
3. Benfica 5 2 1 2 6-7 7
4. Anderlecht 5 0 1 4 3-14 1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu