Megfékezték az erőszakot az örökrangadón

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 23. 15:14
Komolyabb atrocitás nélkül ért véget a Crvena zvezda-Partizan 139. belgrádi derbi, amelyet a racionálisabban futballozó vendégek egy korai góllal nyertek meg. A „sírásók” a vezetést is átvették a bajnoki tabellán, a második helyre visszacsúszó városi rivális legnagyobb bánatára.


 

A rangadót botrányos események előzték meg, a belgrádi Büszkeség napján és az olasz-szerb Európa-bajnoki selejtezőn elburjánzó erőszak miatt az is felvetődött, hogy zárt kapuk mögött rendezik a 139. örökrangadót.

A rendezők végül úgy döntöttek, szurkolók nélkül nem futballmeccs a futballmeccs, ám az 55 ezres Marakanába csupán 35 ezer drukkert engedtek be, a vendégszektorban pedig leszerelték a székeket.

A találkozót mintegy ötezer rendőr biztosította, és a határozott fellépésnek meg is lett a foganatja: sem a stadionon kívül, sem azon belül nem csaptak össze a szurkolók.

Az összecsapáson így a labdarúgásé volt a főszerep, amiből a vendégek jöttek ki jobban, akik egy védelmi hibát kihasználva már az ötödik percben bevitték a győztes tust Moreira révén.

A zvezda erőlködött, ám csupán lehetőségekig jutott, bezzeg a Partizan: egy remek ellentámadás végén Boya a felsőkapufát találta el, de végül következmények nélkül maradt a kihagyott ziccer.

A vendégek edzője, Alekszandar Sztanojevics a meccs előtt elmondta, a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzésnél is fontosabb számára, hogy csapata jól szerepeljen a Vecsiti Derbin, és lehetőleg nyerjen is a Marakanában. A korábbi Videoton-játékos óhaja meghallgatásra talált.

A „sírásók” jobb gólkülönbségükkel élre álltak, éppen a városi rivális „vörös csillagokat” megelőzve. Az újvidéki Vojvodina harmadikként szorongatja a belgrádi óriásokat.

 

SZUPER LIGA, 9. FORDULÓ:
Crvena zvezda-Partizan 0-1 (Moreira 5.)

A MINDENT ELDÖNTŐ PARTIZAN-GÓL

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu