Megállt a szíve, visszavonul

Létrehozva: 2012. augusztus 15. 16:56
Fabrice Muamba nem kockáztat: a Bolton Wanderers középpályása márciusi szívmegállása miatt úgy döntött, befejezi profi labdarúgó-pályafutását. A játékos már azért hálás az égnek, hogy egyáltalán életben van.


 

Fabrice Muamba márciusban a Tottenham Hotspur elleni kupamérkőzésen esett össze, és 78 percig egyet sem dobbant a szíve.

A kongói születésű középpályás ennek ellenére nem tett le arról, hogy visszatérjen a futballpályára, de időközben úgy döntött, az egészsége mindennél fontosabb, és felhagy az aktív labdarúgással.

„A hír lesújt, de van miért hálásnak lennem. Köszönöm Istennek, hogy életben vagyok, és még egyszer köszönök mindent az orvosi személyzetnek, amely sohasem adta fel.”

„Azoknak is köszönettel tartozom, akik egész karrierem alatt támogattak, és a Bolton drukkereinek, akik egészen fantasztikusak voltak” – írta a Bolton honlapján kiadott közleményében a 24 éves, immár csak korábbi labdarúgó.

„Amióta kiengedtek a kórházból, nagyon reménykedtem benne, hogy egy napon folytathatom a futballt. Múlt héten azonban Belgiumba utaztam, ahol egy vezető kardiológus azt javasolta, hagyjam abba a labdarúgást.”

Owen Coyle, a Bolton menedzsere is megszólalt: „Beszéltünk Fabbal, és tudja, bármikor bármiben számíthat ránk. Természetesen nagyon csalódott, mindenki láthatta, mekkora küzdő és milyen erős a személyisége”.

Címkék: Fabrice Muamba
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu