Még az új vevő is elfordulhat a Pooltól!

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 10. 16:29
Már csak ez hiányzott! Elállhat a Liverpool FC megvételétől az amerikai New England Sports Ventures, ha a tulajdonosváltás körüli huzavona miatt nem tudják időben rendezni az adósságot, s emiatt csődeljárás alá kerül és kilencpontos büntetést kap a klub - tudta meg a Sky Sports belső forrásoktól. Nem csak a Premier League-ben juthat tehát kilátástalan helyzetbe a csapat, de kereshetne magának új vevőt.


Mint arról beszámoltunk a Liverpool vezetősége új amerikai befektetőket talált a klubnak, igent mondott a NESV háromszáz millió fontos ajánlatára, amelyből a teljes adósságállományt rendezhetnék. Apró bökkenő, hogy a Tom Hicks, George Gillett tulajdonospáros nem adta áldásukat az üzletre, több pénzt szerettek volna látni az eladásból. S bár a liga engedélyezné a váltást, most jogi vita akadályozhatja azt, amelynek következtében akár a Portsmouth sorsára is juthat a csapat.

A Royal Bank of Scotland ugyanis október 15-ig adott határidőt az anyacég Kop Holdingsnak a 230 millió fontos tartozás kifizetésére, s ha ez nem történik meg a huzavona miatt, abban az esetben fizetésképtelen minősítést kaphatnak és csődeljárás alá kerüklhetnek a Vörösök. Ez még nem minden, a Premier League automatikusan kilencpontos levonással sújtaná őket, s így már a NESV sem ragaszkodna a Poolhoz, inkább kiszállna a buliból - tudta meg a cég egyik meg nem nevezett képviselőjétől a Sky Sports, aki azt is hozzátette, senkinek sem érdeke, hogy idáig fajuljanak dolgok.

 

Címkék: Liverpool
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu