Magyar-román elnöki csúcs Budapesten

Létrehozva: 2014. április 18. 19:07
Bemutatkozó látogatást tett az MLSZ elnökénél, Csányi Sándornál a Román Labdarúgó Szövetség élére nemrégiben megválasztott 29 éves, politológusi doktorátussal rendelkező Razvan Burleanu vezette küldöttség. Az esemény jelentőségét növeli, hogy Burleanu megválasztása utáni első hivatalos külföldi útja Budapestre vezetett - olvasható az mlsz.hu beszámolójában.


A baráti légkörű délelőtti megbeszélésen a felek kölcsönösen kifejezték egymás iránti tiszteletüket és megfogalmazták szándékukat, hogy minkét fél kulturális és nemzeti hagyományait tiszteletben tartva, mindent megtesznek azért, hogy valamennyi közös sporteseményt a fair play és az európai értékrend tiszteletben tartása jellemezze. A találkozón mindenki egyetértett abban, hogy a nemzeti szövetségek közötti harmonikus kapcsolat remek kiinduló pont ahhoz, hogy közösen mindent elkövessenek annak érdekében, hogy ne ismétlődhessenek meg az egy évvel ezelőtti, nagy visszhangot kiváltó bukaresti történések.

Figyelemmel arra, hogy a sorsolás szeszélye folytán ismét egy Eb-selejtező csoportba került a két ország nemzeti válogatottja, a szövetségek eltökélt szándéka, hogy a két mérkőzés kizárólag a futballról és a sportról szóljon. A cél, hogy mindkét csapat szurkolótábora sportszerűen biztassa sajátjait, tartózkodva a futballpályákra nem illő, a sport szellemiségétől teljességgel idegen cselekedetekről. Annak érdekében, hogy a mostani sorozatban egyik fél részéről se kerülhessen sor a tavaly ősszel tapasztalt sportszerűtlen szurkolói magatartásra, szakmai, szakértői egyeztetések kezdődnek a román és a magyar fél között az Európa-bajnoki selejtezők biztonságos, magas színvonalú megrendezéséről.

A felek kifejezésre juttatták azt is, hogy abban érdekeltek, hogy a labdarúgás olyan eszköz legyen, amely a két ország közötti sportbarátság erősítésével összeköt és egymás iránti türelemre, tiszteletre és elfogadásra tanít.

Címkék: mlsz
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu