Kuvaiti befektetők dörömbölnek a Poolnál

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 9. 09:35
Az El-Karafi család megkezdte a tárgyalásokat a Liverpool amerikai tulajdonosaival, Tom Hicksszel és George Gillett-tel egy nagyobb összegű részvénycsomag megvételéről. A kuvaiti befektetők eltökéltek, hogy részesedést szerezzenek Anglia egyik legnépszerűbb klubjában, és brit sajtóértesülések szerint az észak-amerikai pénzemberek is hajlanak arra, hogy megállapodást kössenek a közel-keleti üzleti csoporttal.


 

A Liverpool már-már felemésztő, 350 millió fontos banki tartozást halmozott fel, amelyet rövid úton orvosolni szeretnének a klub amerikai társtulajdonosai. Az El-Karafi család mindenesetre már tudja, hogyan húzza ki a pácból a Mersey-partiakat, és egy nagyobb értékű részvénycsomaggal válna érdekeltté a Premier League jelenlegi harmadik helyezettjénél.

A kuvaiti pénzemberek konzorciumának egyik tagja a Telegraph brit lapnak elmondta, a tárgyalásokon bár akadnak kisebb zökkenők, a hajlandóság mindkét oldalon adott, hogy megállapodást kössenek.

„Néhány hét még szükséges, hogy teljesen tisztán lássunk, de szerencsére a párbeszéd megvan, és határozottan mondhatom: minden követ megmozgatunk, hogy minél előbb pontot tegyünk az ügy végére” – árulta el Abdulla El-Szager.

Hicks és Gillett 2007 februárjában 220 millió fontért vették meg a Vörösöket, ám azóta már többször is hangot adtak annak, megbánták, hogy belevágták a Liverpool nevű fába a fejszéjüket. Elképzelhető, hogy a kaland záros határidőn belül véget ér, és ismét külföldi, ám ezúttal már ázsiai tulajdonosi körbe tartozik a klub.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu