Kinevezték az ausztrál kapitányt

Szerző: MTILétrehozva: 2013. október 23. 15:22
Ange Postecoglout nevezték ki a jövő évi brazíliai világbajnokságra már kijutott ausztrál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának szerdán. A 48 éves tréner lesz az első ausztrál szakember az elmúlt 40 évben, aki vb-n irányíthatja a csapatot.


Postecoglouval ötéves szerződést kötöttek, így a jövő évi vb-n túl a 2015-ös Ázsia Kupán, valamint a 2018-as oroszországi vb selejtezősorozatában is ő vezeti majd a csapatot.

Elődjét, a német Holger Osiecket azért menesztették október 12-én, mert a válogatott szeptemberben a vb-házigazda braziloktól, majd október elején a franciáktól kapott ki 6-0-ra.

Postecoglou - aki 2000-től 2007-ig az U20-as nemzeti csapatot irányította - 2011-ben és tavaly ausztrál bajnoki címet nyert a Brisbane Roarral, majd a Melbourne Victoryhoz szerződött. Utóbbi klub az érvényben lévő megállapodás ellenére elengedte a szakvezetőt a válogatotthoz.
Az új kapitány valószínűleg a november 19-én a Costa Rica elleni barátságos meccsen vezeti majd először az ausztrál válogatottat.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu