Kína betört az átigazolási piacra

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 4. 18:19
Nem csak a magyar gazdasági erőtérbe, a futball átigazolási piacra is betört Kína. Az élvonalbeli Kuangcsou Evergrande-nál robbant a bomba a hétvégén, a klub megszerezte a Fluminense argentin karmesterét, Dario Concát. A riói egylet tízmillió euróval gazdagodott, a játékosnak évi 7,2 millió euró lesz a jussa, ami azt jelenti, hogy Messi és Ronaldo után ő lesz a világ harmadik legjobban fizetett játékosa...


Dario Conca a River Plate-ben kezdte a pályafutását, majd 210 meccsen 40 gólt szerzett a Fluminensében, amellyel tavaly el is hódította a bajnoki címet. 2010-ben őt választották meg az idény legjobbjának.

Az igazolás immár hivatalos, a riói klub jelentette be, az üzlet sajtóhírek szerint 10,4 millió euró fejében mehetett végbe. Még ennél is nagyobb feltűnést keltett a futballista járandósága, ez három és fél esztendő alatt több, mint 25 millió eurót tehet ki!

Az Evergrande már eddig is remek dél-amerikai kükönítménnyel büszkélkedhetett (Cléo, Renato Cajá, Muriqui és Paulao), de az újabb fogással magasan megdöntötte a kínai átigazolási rekordot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Csak CR7 és Messi keres jobban …
Hatalmas szenzáció: egybehangzó jelentések szerint a kínai bajnokság újonca elképesztő fizetésért cserébe elhappolja a brazil pontvadászat 2009-es és 2010-es legjobb labdarúgóját. Dario Conca leendő bérénél csak Lionel Messi és...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu