Kiegyenesedik-e a Spurs a United ellen?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 29. 13:20
A Tottenham Hotspurt a bajnokesélyesek között emlegették a szezon előtt, a Premier League 13. fordulójában azonban muszáj legyőznie a Manchester Unitedet, hogy egyáltalán a legjobb négybe kerülésre maradjon esélye. A listavezető Arsenal Walesbe látogat, a Chelsea otthon szedné össze magát a BL-fiaskó után. A Manchester Citynek a Swansea, a Liverpoolnak a Hull nem okozhat gondot.


 

CARDIFF-ARSENAL

Az Ágyúsok valósággal szárnyalnak a bajnokságban, négy tiszta ponttal vezetik a tabellát, ám dőreség lenne részükről félvállról venni a walesi kirándulást.

A Cardiff a Manchester Cityt már legyőzte a szezonban, az előző fordulóban pedig a Manchester United tréfálta meg az utolsó percekben, és mentette 2-2-re a találkozót.

A vendégek hétközben a Bajnokok Ligájában is győztek 2-0-ra Jack Wilshere duplájával, Mesut Özil azonban büntetőt hibázott. Kieran Gibbs ettől függetlenül hatalmas erősítésnek tartja a németet.

„Özil felrázta a klubot, felrázta az öltözőt. Hatalmas lökést adott a csapatnak. Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt van velünk” – fogalmazott csapattársa, Kieran Gibbs.

„Részben neki köszönhetően, de már most látszik, hogy valami nagy dolgot vihetünk végbe a szezonban. Természetesen az a célunk, hogy trófeát szerezzünk, ám még nagyon messze vagyunk a végétől.”

A két csapat legemlékezetesebb egymás elleni meccsét nem mostanában, hanem még 1927-ben rendezték: a Cardiff mindmáig egyetlen nem angol csapatként nyerte meg az FA-kupát.

Legutóbbi bajnokijukat szintén nem a közelmúltban, egészen pontosan 1962-ben játszották, az Arsenal otthonában 1-1-es döntetlen született.

Előző összecsapásukhoz ennyire nem kell visszamenni az időben, 2009-ben az FA-kupa-újrajátszáson 4-0-ra diadalmaskodott az észak-londoni együttes.

Az Arsenal várható kezdőcsapata: Szczesny – Sagna, Koscielny, Mertesacker, Monreal – Ramsey, Arteta – Wilshere, Özil, Cazorla – Giroud.



TOTTENHAM-MANCHESTER UNITED

A Sarkantyúsok kőkemény nyomás alá kerültek a múlt héten: hatost kaptak a Manchester Citytől, a tabellán pedig a kilencedik helyre estek vissza.

A fő gondot a támadósor jelenti, hiszen 12 bajnokin mindössze kilencszer volt eredményes az együttes, amit a teljes mezőnyben csak két együttes múlik alul.

Némi reménysugár, hogy a Spurs csütörtökön győzött az Európa-ligában, a sokat kritizált menedzser, André Villas-Boas többek között abból a találkozóból merítene erőt.

„A vasárnapi ellenfél a legkeményebb lesz, amelyet csak el lehet képzelni. A meccsre való felkészülés szempontjából fontos volt, hogy nyerjünk Tromsőben, és ami külön öröm, hogy rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Nagyon boldog vagyok a teljesítményünkkel és az eredménnyel” – mondta a portugál mester.

A Manchester United formája erősen ingadozó, mert bár szerdán 5-0-ra nyert Leverkusenben, az előző bajnoki fordulóban csak 2-2-es döntetlent játszott Cardiffban, úgy, hogy Wayne Rooneyt már a találkozó elején ki kellett volna állítani.

A csapat menedzsere, David Moyes tudja, min kellene javítani.

„Nagyon sebezhetők vagyunk a pontrúgások után, ezen mindenképp változtatnunk kell. Javulnunk kell az előző meccshez képest, nem hullajthatunk ennyi pontot.”

A sérüléséből visszatérő Robin van Persie ott lesz a csapatban, ez a hét azonban Ryan Giggsről szól: pénteken töltötte be 40. életévét. Egészen hihetetlen!

A Tottenham várható kezdőcsapata: Lloris – Walker, Dawson, Kaboul, Vertonghen – Sandro, Paulinho – Lennon, Holtby, Lamela – Adebayor.
A Manchester United várható kezdőcsapata: De Gea – Smalling, Vidics, Evans, Evra – Cleverley, Fellaini – Valencia, Rooney, Kagava – Van Persie.



HULL-LIVERPOOL

A Vörösök múlt héten városi derbit játszottak az Everton otthonában, és bár sokáig vezettek, a hajrában a döntetlenért is kapaszkodniuk kellett – végül Daniel Sturridge húzta ki őket a csávából.

Hullban kötelező a győzelem, a menedzsernek, Brendan Rodgersnek azonban most amiatt fáj a feje, hogy ki helyettesítse a februárig kidőlt José Enriquét.

„Néhány hónapig biztosan nem számíthatunk rá, a januári átigazolási piacon mindenképp körbe kell nézünk. A Premier League egyik legjobb balbekkje, nagyon nehéz lesz pótolni.”

Az viszont nem a hazaiak malmára hajtja a vizet, hogy 16-szor is megkísérelték legyőzni a Liverpoolt, ehhez képest egyszer sem jártak sikerrel.

A Mersey-parti együttes jelenleg négy ponttal van lemaradva a listavezető Arsenaltól, de hátrafelé is kell tekintgetnie, hiszen azonos pontszámmal áll a Chelsea-vel, és csak két egységgel előzi meg a Manchester Cityt és a Southamptont.

A Liverpool várható kezdőcsapata: Mignolet – Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan – Henderson, Gerrard, Lucas, Coutinho – Suárez, Sturridge.



MANCHESTER CITY-SWANSEA

A hazaiak önbizalommal telve várhatják a találkozót: odahaza egészen káprázatosan futballoznak, egy hete sima hatossal intézték el a Tottenhamet.

Lendületük szerdán a Bajnokok Ligájában sem tört meg, négy gólt rámoltak a Viktoria Plzen hálójába, és immár nem csupán Kun Agüero szállítja a találatokat, hanem Álvaro Negredo is csúcsformába lendült.

A kapusposzton már közel sem ennyire egyértelmű a helyzet, Joe Hart az állandó bakik miatt kikerült a csapatból, és jelenleg a román Costel Pantilimon élvezi az edző bizalmát.

A csapat mestere, Manuel Pellegrini úgy látja, ennél tökéletesebb formában nem is futballozhatnának hazai pályán, és hozzátette: ilyen játékkal a Barcelonával és a Real Madriddal is fel tudnák venni a versenyt.

Velük egyelőre nem kell foglalkozniuk, a következő ellenfél, a Swansea pedig nem képviseli azt a színvonalat, hogy komolyan megnehezíthetné a City dolgát az Etihadban.

A Hattyúk mindenesetre a Fulham otthonában diadalmaskodtak az előző fordulóban, jóllehet otthon kapituláltak a Valencia ellen csütörtökön az Európa-ligában.

A legveszélyesebb emberük, Michu el sem utazik Manchesterbe, bokasérülése tartja távol a meccstől.

A Manchester City várható kezdőcsapata: Pantilimon – Zabaleta, Nasztaszics, Demichelis, Clichy – Navas, Touré, Fernandinho, Nasri – Agüero – Negredo.



CHELSEA-SOUTHAMPTON

A Szentek múlt vasárnap szintén Londonban vendégeskedtek, de nem lett jó vége a történetnek, hiszen 2-0-ra alulmaradtak az Arsenal ellen.

Ha felelőst kell találni a vereségért, nem kell sokáig kutatni: Artur Boruc egészen tragikomikus gólt hozott össze az Emiratesben, miközben megpróbálta kicselezni Olivier Giroud-t.

A Kékek aközben 3-0-ra intézték el a West Hamet az Upton Parkban, kedden azonban közel sem brillíroztak: kikaptak Bázelben a Bajnokok Ligájában. Egyetlen szerencséjük, hogy a Schalke pontvesztése miatt így is bejutottak a nyolcaddöntőbe.

José Mourinho a fáradtságot okolta a kudarcért, szerinte több játékosa is bealudt a meccsen, amit a jövőben nem engedhetnek meg maguknak.

„A csapat ki volt facsarva, megfizetjük az árát a 15 napos válogatott szünetnek. A West Ham ellen jól teljesítettünk, de utána kipukkadtunk, talán többet kell változtatnom az összeállításon” – magyarázta a portugál mester.

Samuel Eto’o ráadásul kidőlt a sorból Svájcban, óriási szerencséje viszont a Chelsea-nek, hogy Fernando Torres épp visszatért sérüléséből.

Dejan Lovrennel akár farkasszemet is nézhet vasárnap, a horvát bekk ugyanis felépült, az Arsenal ellen kisebb rúgást kapó, amúgy a CFC által kinézett Luke Shaw ellenben kimaradhat a csapatból.

A Chelsea várható kezdőcsapata: Cech – Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires, Mikel – Mata, Oscar, Hazard – Torres.

 

PREMIER LEAGUE, 13. FORDULÓ:
Szombat
Aston Villa-Sunderland 16:00 óra
Cardiff-Arsenal
Everton-Stoke
Norwich-Crystal Palace
West Ham-Fulham
Newcastle-West Brom 18:30
Vasárnap
Tottenham-Manchester United 13:00
Hull-Liverpool 15:05
Manchester City-Swansea 17:10
Chelsea-Southampton

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA:
1. Arsenal FC 12 9 1 2 24:10 14 28
2. Liverpool FC 12 7 3 2 24:13 11 24
3. Chelsea FC 12 7 3 2 21:10 11 24
4. Manchester City 12 7 1 4 34:12 22 22
5. Southampton FC 12 6 4 2 15:7 8 22
6. Manchester United 12 6 3 3 20:15 5 21
7. Everton FC 12 5 6 1 17:13 4 21
8. Newcastle United 12 6 2 4 17:17 0 20
9. Tottenham Hotspur 12 6 2 4 9:12 -3 20
10. Swansea City 12 4 3 5 17:16 1 15
11. West Bromwich Albion 12 3 6 3 14:14 0 15
12. Aston Villa 12 4 3 5 13:14 -1 15
13. Hull City 12 4 2 6 9:15 -6 14
14. Stoke City 12 3 4 5 12:14 -2 13
15. Cardiff City 12 3 4 5 11:17 -6 13
16. Norwich City 12 3 2 7 10:23 -13 11
17. West Ham United 12 2 4 6 9:14 -5 10
18. Fulham FC 12 3 1 8 11:21 -10 10
19. Crystal Palace 12 2 1 9 7:21 -14 7
20. Sunderland AFC 12 2 1 9 8:24 -16 7

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu