Két "Puskás Stadion" lesz Budapesten

Szerző: SHLétrehozva: 2012. február 7. 13:24
A felső karéj elbontásával 40 ezres befogadóképességgel megmarad és üzemel a vb-selejtezőkön a régi Puskás Stadion az MLSZ kérésére. Közben februárban nemzetközi tervpályázatot írnak ki egy új, mellé épülő 45 ezres, 60 ezresre bővíthető arénára, amelyre 30-35 milliárdot szánnak.


 

2015-re kész lehet az új Puskás, s akár a régi is megmaradhat atlétikai stadionná átalakítva - erről számolt be Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

A stadionépítések 2012-es üteméről és anyagi lehetőségeiről így nyilatkozott: „A debreceni aréna és az Albert Stadion építése elkezdődik idén: a tendereztetés szakaszába léptek az előkészületek. A Puskás Stadion építése kicsit lassabb lesz, mert ott olyan döntés született, hogy a bontás helyett megpróbáljuk megtartani átmenetileg a régi stadiont. Az MLSZ kérésére felülbíráltuk a korábbi terveket, így egyelőre megmaradna a régi pálya, a felső lelátók karéjait elbontanák, a középsőt pedig megerősítik - így a labdarúgó világbajnoki-selejtezők idején egy 40-45 ezres befogadóképességű átmeneti stadion működne a régi átalakításával.”

„Így tehát az új aréna építésének két-két és fél éve alatt nem marad az ország nagy stadion nélkül. Közben párhuzamosan elkezdik építeni - nem a régi helyén, hanem mellette - az új Puskás Stadiont, amelynek tervezésére nemzetközi pályázatot írnak ki februárban, s a néhány hónapos elbírálás után 30-35 milliárd forintból készülhetne az új, szintén 45 ezres stadion, amely a széksorok távolságának szűkítésével akár 60 ezresre lesz bővíthető, mondjuk egy BL-döntő rendezése esetén. A munkálatok 2013 elején indulhatnának és 2015-re meglehet az új Puskás” – mondta Bánki Erik.

A régi stadion későbbi sorsa további megfontolások és vizsgálatok tárgya: „miután az atlétikai szövetség futópályás nagy stadiont igényel és tervben is van egy ilyen fejlesztés ezen a területen, így a költséghatékonyság akár a régi stadion megmaradását is eredményezheti az új mellett” - helyezte kilátásba a sportpolitikus.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu