Keserű születésnap a Hajduknál

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 13. 18:09
A Hajduk Split 2-0-s vereséget szenvedett a Slavia Praha elleni mérkőzésen, amelyet a dalmát klub fennállásának 100. évfordulójára szerveztek. A szurkolók ennek ellenére kitettek magukért, és méltóképpen emlékeztek meg az elmúlt száz esztendő sikereiről.


 

Napra pontosan száz éve, 1911. február 13-án alapították meg a Hajduk Splitet, amely kilenc jugoszláv és hat horvát bajnokságot nyert, de számos kupagyőzelemmel is büszkélkedhet.

A korábbi jugoszláv diktátor, Joszip Tito is hétről hétre kilátogatott kedvenc csapata mérkőzéseire, és arra is kísérletet tett, hogy rávegye a Hajdukot, költözzön át Belgrádba. Hamvába holt kísérlet volt.

Fennállásuk első nemzetközi mérkőzését a Slavia Prahával vívták a splitiek, ez mondatta azt a klub vezetőivel, hogy a centenáriumi ünnepségekre is a cseh klubot hívják meg.

A döntés utóbb helytelennek bizonyult, hiszen a vendégek nem vették félvállról a találkozót, és 2-0-ra győztek a félelmetes Poljudban.

A szurkolók megadták a módját a nagy napnak, a 35 ezer fős nézősereg fantasztikus élőképpel, lenyűgöző pirotechnikával és fülsiketítő biztatással adta a nagyvilág tudomására: élete a Hajduk.

Az élen természetesen az első számú szurkolói klub, az 1950-ben alapított Torcida állt, amelynek kedvét ezúttal a vereség sem rontotta el. Egy hónap múlva, a Dinamo Zagreb elleni örökrangadón ez már nem lenne annyira bizonyos.

Néhány kép az ünnepségről (a horvát tv felvételei):

Címkék: Hajduk Split
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu