Katolikus papnak készül Joey Barton

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 22. 13:07
Az angol futball sokat látott fenegyereke, Joey Barton hamarosan visszavonul - hogy katolikus pap legyen. Mindezt maga a futballista nyilatkozta a The Sun bulvárlapnak.


Barton egyszer az egyik csapattársa szemén nyomott el egy szivart, de ez csak egy, a sok hűhóból, ami a nevéhez köthető. A Queen's Park Rangers 29 éves csapatkapitánya valamiféle "agymosáson" eshetett át, mert mint mondta, katolikus pap szeretne lenni, de arról sem tett le, hogy esetleg pszichológus legyen. Pont ő...

Barton ír az egyik hajléktalan lapnak, utolsó jegyzetében a visszavonulásról és további feladatairól beszélt.

"Hamarosan eljön az idő, amikor abba kell hagynom ezt a játékot - írta. - Készen állok az új kihívásokra. Adakozhatok, segíthetek a rászorulókon, lehetek pszichológus vagy katolikus pap. A lényeg, hogy jobbá tegyem az emberiséget."

Barton, a rosszfiú
A játékos eddigi pályafutását több botrány is beárnyékolta, többször is bíróság elé kellett állnia különböző vádakkal. 2008. május 28-án féléves börtönbüntetésre ítélték, amiért unokatestvérével és egyik öccsével megvert egy férfit egy gyorsétterem előtt Liverpool központjában. Végül 77 napot töltött börtönben, mielőtt 2008. július 28-án jó magaviselet miatt szabadon engedték volna.
Korábban, a Manchester City egyik edzésén úgy megütötte Ousmane Dabót, hogy az elájult. Az Angol Labdarúgó-szövetség és a játékos feljelentette a történtek után, a bíróságon végül négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Emiatt az eset miatt kellett távoznia a manchesteri klubtól.
2004-ben szintén botrányba keveredett egy karácsonyi ünnepségen, amikor égő cigarettát nyomott egy fiatal játékostársa, Jamie Tandy szemébe. Tandy látása teljesen meggyógyult, de egy maradandó sebhely örökké emlékeztetni fogja az esetre. Egyesek szerint Barton sokkal többször bekerülhetett volna már az angol válogatottba, és komolyabb sikereket is elérhetett volna, ha nem lennének viselkedési problémái.
(forrás: wikipédia)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu