John Terry: se Spurs, se Man. United

Létrehozva: 2012. október 18. 12:02
Nem fellebbez az Angol Labdarúgó-szövetség négy találkozóra szóló eltiltása és 220 ezer fontos büntetése ellen John Terry, aki döntését 7 órával a határozat megtámadásának határideje előtt jelentette be közleményében.


 

A Chelsea csapatkapitányát a tavalyi október Queens Park Rangers elleni bajnokin Anton Ferinandnak odamondott rasszista megjegyzései miatt szankcionálta az FA. A hátvéd még az eredeti döntés előtt egy nappal lemondta a válogatottságot, mondván helye a szervezet eljárása miatt tarthatatlan lenne a jövőben a nemzeti csapatban.

Ezt követte a négy klubmérkőzéstől és saját fizetését nézve átlagosnak nevezhető büntetés kihirdetése, amely ellen csütörtökön 19 óráig fellebbezhetett. A várakozások szerint nem tette, szándékát közleményben jelezte.

„Alaposan átgondolva a helyzetet úgy döntöttem, hogy nem fellebbezek az FA döntése ellen. Csalódott vagyok a büntetés miatt, de elfogadom, hogy a pályán használt szavaim nem elfogadhatók semmilyen környezetben. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, ígérem, többet nem fordul elő hasonló. A jövőben igyekszem a klubbal együttműködve mindenfajta megkülönböztetést kizárni a labdarúgás világából" – áll a közleményben.

John Terry eltilása rosszkor lép életbe, nehéz mérkőzések elé néznek a Kékek: először következik a White Hart Lane-en a formába lendült Tottenham elleni bajnoki, majd a Manchester Uniteddal vívandó bajnoki és három napra rá Ligakupa-mérkőzés, végül pedig a Swansea City elleni meccsen jár le a négymecces szankció (a büntetést az FA által szervezett találkozókra érvényes, így a Sahtar Doneck otthonában szerepelhet kedden a Bajnokok Ligájában).

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu