Ismét megoperálták Buzánszky Jenőt

Szerző: MTILétrehozva: 2014. december 18. 22:28
Újra meg kellett operálni Buzánszky Jenőt, az Aranycsapat legendás labdarúgóját. A szerdai műtétről ifjabb Buzánszky Jenő, az egykori nagyszerű jobbhátvéd fia tájékoztatta csütörtökön a fourfourtwo.hu oldalt.


Az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes sportember pénteken került az esztergomi kórházba, ahol aznap meg is operálták. Fia kedden úgy nyilatkozott, hogy édesapja állapota több mint három nappal a műtét után is kritikus.

A család és a kórház továbbra is diszkréciót és megértést kér a szurkolóktól, a tisztelőktől. Jelezték, amint érdemi változás áll be az egykori játékos állapotában, fia tájékoztatja majd a közvéleményt.

A 89 éves Buzánszky Jenő az Aranycsapat alapembere volt, így játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, amelyen ezüstérmet szerzett a válogatott. 2011 óta a Nemzet Sportolója, idén novemberben pedig beválasztották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe.

Címkék: buzanszky_jeno
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu