Ismét a Bayern-védő az év játékosa

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 20. 11:16
2011 és 2012 után sorozatban harmadszor is David Alabát, a Bayern München 21 éves védőjét választották az Év Játékosának Ausztriában. Ráadásul ezúttal egyhangúlag, amire még nem volt példa a szavazás történetében.


 

Ausztriában 1984 óta válaszják meg az Év Játékosát, melyen hagyományosan az osztrák labdarúgó-bajnokság tíz trénere szavazhatott. Arra azonban még sosem volt példa, hogy mind a tízen ugyanarra a futballistára voksoltak volna.

Az osztrák hírügynökség, az APA szavazásán ezúttal azonban mindannyian ugyanazt a játékost jelölték az első helyre, a 31-szeres válogatott David Alabát, a Bayern München 21 éves védőjét/középpályását, aki tavaly és tavalyelőtt is megkapta a díjat.

A nyertes mögött két salzburgi játékos, Kevin Kampl és Jonatan Soriano végzett. Alaba a 2012/2013-es szezon végén megnyerte a Bundesligát, a Német Kupát, és a Bajnokok Ligáját is a Bayern Münchennel, a szezon során összesen 38 alkalommal lépett pályára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Alaba 2018-ig hosszabbított a Bayernnel
A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München labdarúgóklub további három évvel, 2018-ig szerződést hosszabbított osztrák hátvédjével, David Alabával....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: david_alaba
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu