Indulhat a BL-ben a Fenerbahce

Szerző: MTILétrehozva: 2013. július 18. 15:31
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön helyt adott a Fenerbahce fellebbezésének, így a török együttes részt vehet a labdarúgó Bajnokok Ligája mostani idényében. A hírt Aziz Yildirim klubelnök jelentette be a Fener hivatalos televíziós csatornáján.


A török klubot az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága korábban két évre kizárta a kontinentális versenysorozatokból, mert 2011-ben a török bajnokságban mérkőzéseket manipuláltak. A Fenerbahce mellett megbüntették a Besiktast is, amelyet egy évre zártak ki.

A törökországi bundabotrány 2011-ben robbant ki, miután a rendőrség több mint tíz élvonalbeli mérkőzésről derítette ki, hogy manipulálták. Nyolc klub volt érintett és 14 játékos volt a vádlottak között.

A török bíróság első fokon 93 embert ítélt el, köztük a Fenerbahce elnökét, aki több mint hat év börtönt kapott. Igaz, fellebbezett, és jelenleg szabadlábon védekezhet. A botrány kirobbanása után a Fenerbahcét, amely megnyerte a 2010-2011-es bajnokságot, a török szövetség visszaléptette a Bajnokok Ligájától.

Címkék: Fenerbahce SK
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu