Íme az Aranylabda-jelölés vesztesei!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 30. 18:38
Bár hét játékost is a 2013-as FIFA Aranylabdára neveztek kedden az idei BL-döntő szereplői közül, sokak szerint ez a szám lehetett volna nagyobb is. Az olasz futball pedig mindössze egy játékost delegál. Miért maradt ki Reus, Mandzukic, Vidal? Tizenegy név cserélődött tavalyhoz képest, Agüero, Balotelli, Busquets, Piqué, Ramos és Rooney is a vesztesek között.


A BL-döntősök sorából elsősorban a szezont 27 góllal és 14 gólpasszal záró Marco Reusra gondolhatunk, akinek formája azóta is kitart. Az előző idény Dortmundjából Götze és Gündogan is kiemelkedett, de nem kapott jelölést, míg a Bayern szupercsapatából Martínez és Mandzukic találta magát körön kívül - némileg meglepő módon.

A Serie A-ból mindössze Andrea Pirlo érdemelte ki, hogy a top 23-ban említhessük a nevét, pedig csapattársa, Arturo Vidal nemcsak a szűrésben, hanem a gólszerzésben is jeleskedett, fantasztikus évet él meg, míg Mario Balotelli szinte egyedül dobogóra vezette a Milant a középmezőnyből tavasszal.

Persze hozzátehetnénk, 2010 óta már csak 23-as a lista, így óhatatlan, hogy a legjobbak legjobbjai közül is lecsússzanak róla néhányan.

Van azonban olyan játékos, akinek jelölése kapcsán kérdések vethetők fel. Eden Hazard egyelőre nem tűnt abszolút vezéregyéniségnek a Chelsea-nél, míg Yaya Touré csúcsformát mutatott ugyan, de nemzetközi porondon nem villogott, mert nem villoghatott (ha az Afrika-kupa-ezüstöt nem számoljuk).

A legjelentősebb kimaradók: Reus, Martínez, Mandzukic, Götze, Gündogan, Vidal, Fabregas, Ramos, Alaba, Mata, Rooney, Agüero, Balotelli, Tévez, Cazorla, Oscar.

Akik nem kerültek be 2012-höz képest: Agüero, Balotelli, Benzema, Buffon, Busquets, Casillas, Drogba, Piqué, Ramos, Rooney, Xabi Alonso.

Akik bekerültek 2012-höz képest: Bale, Cavani, Hazard, Lahm, Lewandowski, Müller, Ribéry, Robben, Schweinsteiger, Suárez, Thiago Silva.

Címkék: aranylabda
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu