Így lett Galata-játékos a világklasszis

Szerző: SHLétrehozva: 2013. január 21. 00:45
Még mindig nem hisszük el: a BL-győztes, vb-ezüstérmes Wesley Sneijder hét és fél millió euróért az Intertől a török Galatasarayhoz szerződik. Valószínűleg ez minden idők legnagyobb átigazolása Törökországban, és lehet, hogy utolsó ereje teljében lévő világklasszisát veszítette el a Serie A.


Wes első nyilatkozata Galatasaray-játékosként: "Olyan, mintha álmodnék. Alig várom már, hogy Törökországban lehessek, hallottam, hogy nagyon sokan várnak. Meg fogom hálálni a belém vetett bizalmat, szép évek elé néz a Galata" - mondta vasárnap késő este, pár órával az átigazolás bejelentése után.

A BL-győztes holland hétfő délután érkezik meg Isztambulba, a legfrissebb hírek szerint két és fél évre ír alá. Új fizetésére nem panaszkodhat, a heti 100 ezer eurót is meghaladja (kevesebb, mint amennyit az Internél kapott, de jobban jár, mintha belement volna a fizetéscsökkentésbe).

A holland karmester hamarosan a bajnoki címért küzdhet majd, és azért, hogy a Galata minél messzebb jusson el a BL egyenes kieséses szakaszában.

Az Internél ebben a szezonban sehogy sem illett a taktikai elképzelésekbe, és a már a pénzügyi Fair Play szellemében gondolkozó tulajdonos, Massimo Moratti úgy gondolta, luxus kifizetni neki az évi hatmilliót. A kenyértörés az év végén következett be, az Inter bejelentette, addig nem játszhat a középpályás, amíg nem dönt a szerződéshosszabbítás (és az ezzel járó bércsökkentés) ügyében. A játékos inkább az átigazolási piacot választotta, de a várakozásokkal ellentétben nem kapkodtak utána a kérők, még azután sem, hogy a Galata (már tíz nappal ezelőtt) bejelentette, oda tart Sneijder.

2011-ben nagyon közel állt ahhoz, hogy 40 millió euróért a Manchester Unitedhez igazoljon, az a hajó már elúszott, de bizonyos, hogy az elmúlt napokban is a Premier League-ről álmodozott. Szívesen maradt volna az Interben is, ezt a hétvégi találkozóján tudatta is Morattival. Az elnök nem akarta elölről kezdeni az egész ügyet, és sikerült meggyőznie a futballistát arról, hogy az lesz a legjobb mindenkinek, ha elfogadja a törökök ajánlatát. Az olasznál erősebb ligából nem igazán jöhetett szóba olyan BL-résztvevő csapat, amelyik mentőövet dobott-dobhatott volna neki, ezért dönthetett a Galata mellett.

Wes már Galata-mezben pózol

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sneijder-Galatasaray: igen!
Megegyezéssel ért véget Wesley Sneijder vasárnap esti találkozója a Galatasaray képviselőivel Milánóban - értesült a La Gazzetta dello Sport és a Sky Sport Italia....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Wesley Sneijder
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu