Hrutka: Nincsenek klasszisaink, ez a baj

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 7. 14:18
Beleégett a magyar szurkolók emlékezetébe Hrutka János 1998-as, románok elleni szabadrúgásgólja, mint ahogy sajnos beleégett az is, ahogyan Románia kijózanította a vb-kijutásról álmodó magyarokat Bukarestben. Korábbi kiváló középhátvédünk a SportHirado.hu-nak mondta el (lesújtó) véleményét a péntek esti produkcióról.


"Nehéz indulatok nélkül beszélni a válogatott pénteki teljesítményéről. Rendkívül fájó ez a vereség, fájóbb a hollandok elleni 1-4-nél is a a párharc múltja, történelmi és lelki háttere miatt. Azért is bosszantó, mert Románia jelenleg nem tagja az európai elitnek, sőt, azt mondhatjuk, hogy távol van az élmezőnytől. Ehhez képest sanszunk sem volt, sőt, akár nagyobb arányú vereségbe is belefuthattunk volna."

Van magyarázat? - tehette fel a kérdést sokmillió magyar péntek este, és tettük fel mi is a korábbi magyar válogatott sztárnak:

"Az egész csapat katasztrofálisan játszott, számtalan hibával, persze Bogdán Ádám kivételével, aki jól teljesített a kapuban. Ilyen nyomás alatt, ilyen sorsdöntő helyzetben olyan játékosokra van szükség, akik nem jönnek zavarba, megvan bennük az elszántság, a lelki többlet. Ilyen nemzetközi hangulatban NB I-ben edződött védőkkel számolni nem kockázatmentes. Az megint más kérdés, hogy a húzóemberek sem tudták átlendíteni a holtponton a többieket. Én úgy láttam, Hajnal Tamás beállása jót tett a magyar csapat játékának, de ezen az estén ez édeskevésnek bizonyult.

Hrutka szűk másfél évtizeddel ezelőtt "csak" 25 ezer ember előtt, de egy papíron erősebb román válogatottal szemben lépett pályára a Ghenceában (akkor 2-0-ra kaptunk ki). Tudja, mit kellett átélniük Dzsudzsákéknak:

"Egy kívülálló el sem tudja képzelni, milyen érzés több tízezer román előtt játszani Bukarestben. Kövekkel dobálnak, szitkozódnak, köpködnek. Úgy láttam, néhány játékosnak remegett is a lába. Azt azért hozzátenném, hogy egy kicsit a felfokozott hangulatkeltésnek is betudható, hogy ekkora csalódás lett a vége..."

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a súlyos vereséggel együtt is elvitathatlan, hogy előrelépett a válogatott a regnálása alatt, és ez a kijelentés a történtek után is megállja a helyét Hrutka szerint.

"Talán nem a legszerencsésebb pillanatban jött ez elő, de magam is így gondolom, fejlődött a válogatott, tény és való, hogy szeptemberben még számolgathatunk, kijutunk-e vagy sem, és nem mindig volt ez így. A valóság az, hogy nincsenek európai szintű klasszisaink, nemzetközi szinten is tapasztaltot szerzett játékosaink azért viszont igen. Én inkább nekik szavaztam volna bizalmat a védelemben is. Korcsmár talán hátul többet segíthetett volna, persze utólag mindig okosabb az ember."

A PÉNTEKI VB-SELEJTEZŐ JEGYZŐKÖNYVE:
ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG 3-0 (2-0)

Bukarest, Nemzeti Stadion, vezette: Alberto Undiano Mallenco (spanyol).

ROMÁNIA: Tatarusanu - Matel, Goian, Chiriches, Rat - Bourceanu, Pintilii - Torje (Tanase, 58.), Maxim (Popa, 64.), Stancu - Marica (Hoban, 80.). Szövetségi kapitány: Victor Piturca.

MAGYARORSZÁG: Bogdán - Vanczák, Guzmics, Lipták, Kádár - Koman (Szabics, 85.), Korcsmár (Hajnal, 34.), Varga (Lovrencsics, 68.), Dzsudzsák - Szalai, Böde. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

G.: Marica (2.), Pintilii (31.), Tanase (88.)

Sárga lap: Bourceanu (50.), ill. Korcsmár (15.), Lipták (45+2.), Vanczák (60.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A korai gól sokkolta a magyar csapatot
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a péntek esti világbajnoki selejtezőn a románoktól elszenvedett 3-0-ás vereség alkalmával néhány futballista nem tudott megbirkózni az atmoszférával....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Románia már a pótselejtezőt várja
A magyar labdarúgó válogatott elleni román győzelmet ünnepelte szombaton a román sajtó, amely szerint „megkérdőjelezhetetlen” volt a román csapat fölénye Bukarestben világbajnoki selejtezőmérkőzésen....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Minden magyar elhagyta Bukarestet
Incidensek nélkül távoztak Bukarestből a magyar szurkolók, akik a péntek esti román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésre érkeztek a román fővárosba - közölte szombaton az MTI-vel a Georgian Enache, a bukaresti...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bukaresti rémálom: esélyünk sem volt!
Csúfosan leszerepelt a magyar válogatott péntek este az 55 ezres bukaresti arénában, a várva várt vb-selejtezőn. A második percben, Guzmics Richárd hibája után máris büntettek a románok, és az első félóra után még egyet döftek...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: hrutka_janos
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu