Hodgson: Nehéz lesz, de aranyért megyünk

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 2. 12:38
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya első nyilatkozatában kiemelte, nem várta az FA felkérését, de nem is lepte meg az. Negyven kemény nap, és éjszaka vár rá az Eb előtt, ahol szerinte nem is lehet más a cél a csapata számára, mint az aranyérem. Az első lépés, hogy eldöntse, ott lesz-e a keretben John Terry és Rio Ferdinand.


"Az eddigi pályafutásomat végiggondolva nem ért meglepetéstként a felkérés, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem számítottam rá" - kezdte a 64 éves tréner, aki már három válogatottnál is volt szakvezető, és olyan klubokat is megjárt, mint az Inter, a Fulham vagy a Liverpool.

Először is rendeznie kell a Terry-ügyet. A Chelsea-védőt azzal vádolták meg, hogy rasszista megjegyzéseket tett Anton Ferdinandra, Rio testvérére, a QPR játékosára, minek következetében megfosztották Terryt a kapitányi karszalagtól. Ez vezetett ahhoz, hogy lemondott Fabio Capello és megüresedett a szakvezetői poszt, amelyet most Hodgson tölt be.

Az edző nem kommentálta az FA korábbi döntéseit az ügyben, azt azonban leszögezte, rendkívül fontos, hogy Terryt és Ferdinandot is meghallgathassa, és lehetőleg szemtől szemben elmondhassák véleményüket a kérdésben. Ezt követően határoz majd arról, hogy nevezi-e őket az Eb-keretbe.

Az új szövetségi kapitány hivatalosan azután veszi át az irányítást a válogatottnál, hogy véget ért a PL-szezonja a West Bromwich Albionnal.

Helyzete nem könnyű, 40 napja van arra, hogy tökéletesen felkészítse az angolokat, akik Eb-t még soha nem nyertek, a legjobb négy közé utoljára 1996-ban, hazai pályán jutottak be.

"A miénk a keményebb csoportok egyike. Dehát az Eb-n nincsenek igazán könnyű csoportok, senkinek sem lesz könnyű dolga. Egy pillanatig sem jutott szembe, hogy egy habkönnyű feladat, és az élet napos oldalán fogok sütkérezni. Negyven nap, negyven éjszaka van előttem, hosszú-hosszú munkaórákkal. Anglia futballnemzet, és azért utazik a nagy tornákra, hogy megnyerje azokat" - nyilatkozta Hodgson, aki hangsúlyozta, most még a szokásosnál is nehezebb helyzetben vannak, hiszen beugróként kell helytállnia annak a Capellónak a helyén, aki kijutotta a válogatottat a lengyel-ukrán rendezésű, június 10-én kezdődő viadalra.

Címkék: roy_hodgson
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu