Hivatalos: Hodgson az új angol kapitány

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 1. 16:32
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) kedd délután hivatalosan bejelentette, hogy Roy Hodgson lesz a következő négy évben a válogatott szövetségi kapitánya. A 64 éves szakember június 2-án, a belgák elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozik be.


 


A poszt hónapokig betöltetlen volt Fabio Capello lemondása után, de kedden felszállt a fehér füst az angol szövetség kéményéből: a West Bromwich Albion menedzsere, Roy Hodgson vezeti a Háromoroszlánosokat a 2016-os Európa-bajnokságig.

Úgy hírlik, a 64 éves tréner az egyetlen edző, akivel az FA leült a tárgyalóasztalhoz, és néhány egyeztetés után meg is született a megállapodás.

Az angol szövetség mindenképpen jól jár az üzlettel, hiszen Hodgson szerződése a nyáron lejár a Hawthornson, így pénz nem üti a WBA markát, amely azonban az utolsó két bajnoki fordulóban még számolhat mesterével.

Az angol közvélemény egyértelműen Harry Redknappet tartotta a legesélyesebb kapitányjelöltnek, de a tréner marad a Tottenhamnél.

Az új szakvezetőnek nem lesz sok ideje az ismerkedésre, hiszen bő egy hónap múlva kezdődik az Európa-bajnokság, és első mérkőzését is csak június 2-án játssza. Akkor Belgium érkezik a Wembleybe barátságos mérkőzésen.

Hodgson személyében tapasztalt edzőt választott az FA. Elsőként a svéd Halmstadot irányította 1976-tól, de többek között az Intert, a Blackburnt, a Fulhamet és a Liverpoolt is trenírozta.

Labdarúgóként védőt játszott, de játékos-pályafutása során elmaradtak a hangos sikerek.

A korábbi kapitány, Fabio Capello február elején azért mondott le, mert összekülönbözött a szövetséggel John Terry miatt, akitől az FA elvette a karszalagot rasszista botránya miatt.

Az Európa-bajnokságon Franciaországgal, Svédországgal és a társrendező Ukrajnával került egy csoportba az angol válogatott.

Címkék: roy_hodgson
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu