Hivatalos: Gomez a Violákhoz igazol

Létrehozva: 2013. július 8. 16:06
Eldőlt Mario Gomez sorsa! A Bayern München hétfőn délután hivatalos honlapján közölte, hogy megegyezésre jutott a Fiorentinával a német válogatott támadó vételáráról. Mivel maga Gomez kérte, hogy engedje el az olasz klub kedvéért a Bajnokok Ligája győztese, így a személyes részletekben nem lesz vita: távozik Münchenből!


Újabb klasszis sorsa dőlt el a nyári átigazolási piacon, miután némi meglepetésre nem valamelyik BL-reményeket dédelgető sztárcsapat, így a Real Madrid, a PSG, a Chelsea vagy a Manchester City csapott le a bajorok színeiben nyilvánvalóan magát rosszul érző csatárra. Arra a csatárra, aki a 2011/2012-es idényben 55 tétmérkőzésen 43 gólt szerzett, mielőtt egy őszi sérülés nyomán rögtön kegyvesztetté vált a menetelő müncheniek kezdőjében.

Az elmúlt hetekben nyílt titok volt, hogy megy, a kérdés csak az volt, hova. A Fiorentinát emlegette a sajtó a legtöbbet és végül a jövőre csak az Európa-ligában szereplő együttes lett a befutó. Az átigazolás értékét a Bayern nem hozta nyilvánosságra, de a mindig jól értesült Bild szerint 20 millió euróért áll tovább. Ebből 16-ot azonnal kifizetnek a Violák, míg további négyet a következő években. A lap azt is tudni véli, hogy Gomez régóta elhatározta magát, így a triplázást hozó Német Kupa-döntő után közölte csapattársaival, utolsó mérkőzését játszotta a klub színeiben.

A németek hivatalos tájékoztatása szerint személyesen a két elnök, Karl-Heinz Rümmenigge és Andrea Della Valle tett pontot a tárgyalások végére. A papírmunkát a következő napokban véglegesítik, mielőtt az aláírásokra sor kerül. „Rengeteget tett azért, hogy két bajnokságot és két kupát nyerjünk az elmúlt négy évben, de az ő szándéka volt, hogy távozzon és a Fiorentiánhoz igazoljon, teljesítettük kérését" – mondta szűkszavúan Rümmenigge.

Gomez 2009-ben, akkoriban érthetetlenül súlyos 30 millió euróért érkezett az Allianz Arenába, de a következő években rászolgált vételárára, igazi gólgyáros lett. Mario Mandzukic mellett azonban nem kívánt tovább harcolni és a biztos utat választotta a jövő évi világbajnokság felé, a Fiorentinában ugyanis garantált kezdő lesz.

Ismerve képességeit talán egy komolyabb klub is lecsaphatott volna rá, 20 millió euróért pedig főleg...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu