Hivatalos: 36 milliós csatár a Citynél

Létrehozva: 2015. január 14. 16:11
A Manchester City hivatalosan megerősítette szerdán, hogy leigazolta a Swansea City 26 esztendős támadóját, Wilfried Bonyt, akinek érkezéséről már hetek óta szóltak a hírek. Négy és fél évre írt alá.


Az elefántcsontparti támadó vételáráról egyik Premier League-klub sem számolt be, a tekintélyes BBC 28 millió fontra (36 millió euró) becsüli az üzletet, ami óriási ugrás ahhoz képest, hogy a walesiek mennyiért vásárolták.

A Sparta Prahához került Európába 2008-ban 250 ezer euróért, 2011 januárjában 4 millióért adta tovább a cseh élcsapat a Vitesse-nek. Onnan holland gólkirályként (30 meccs, 31 találat) állt tovább 2013-ban 13 millióért.

„Örülök, kiváló döntést hoztam, főleg azért, mert a Manchester Cityvel teljesítettem vágyamat és úgy cselekedtem, ahogy tavaly nyáron elképzeltem: egy Bajnokok Ligájában szereplő csapatban szerepelhetek. Fantasztikus sorozat, amit nagyon szeretnék megnyerni" - nyilatkozta a Kékek honlapján Bony, aki tehát 2019 nyaráig írt alá.

A Swansea a 23 millió eurós nyereség fejében bukta házi gólkirályát, aki 70 mérkőzésen 34 találatot szerzett, míg a címvédő Sergio Agüero, Sztevan Jovetics és Edin Dzeko mellé egy negyedik sztárcsatárt is beszerzett. Így aligha fordul elő olyan kellemetlenség, mint néhány hete, amikor egyetlen egészséges támadó sem állt rendelkezésre.

Kapcsolódó hír, hogy a City is megerősítette, az alig 21 éves középső védő, Matija Nasztaszics a nyárig kölcsönben a Schalke labdarúgója lesz. A szezon végén a gelsenkirchenieknek elővásárlási joguk lesz a szer tehetségre.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu