Heskey nem lesz többé válogatott

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 15. 14:34
Visszavonult az angol labdarúgó-válogatottól Emile Heskey a sikertelen világbajnoki szereplést követően. Az Aston Villa támadója csütörtökön közleményben számolt be döntéséről.


A csatár kezdőként lépett pályára az Egyesült Államok és Algéria ellen Dél-Afrikában, azonban a harmadik csoportmeccsen, Szlovéniával szemben már a cserepadra szorult. Az utolsó találkozóján Németország ellen csereként szállt be, amikor csapata már 4-1-es hátrányba került.

Annak ellenére, hogy 62 találkozóján mindössze 7 alkalommal volt eredményes, az angol sajtó szerint komoly szerepet vállalt a szigetországiak futballjának elmúlt tíz esztendejéből, különösen Sven-Göran Eriksson és Fabio Capello bizalmát élvezte.

„Válogatott karrierem minden pillanatát élveztem, büszkén viseltem a nemzeti mezt, és szerencsésnek érzem magam, hogy sikerült bekerülnöm a legjobbak közé" – áll a Heskey által kiadott közleményben.

„Szeretném megköszönni valamennyi menedzsernek, akinek irányítása alatt pályára léptem, a szövetségnek és a szurkolóknak támogatásukat. Kívánom a legjobbakat a csapatnak!"

A támadó érdekes módon éppen Magyarország (1-1) ellen debütált 1998-ban, két világbajnokságon, illetve Európa-bajnokságon vett részt. Talán pályafutása legemlékezetebb pillanata a németek 5-1-es kiütése volt, amikor csapata utolsó gólját szerezte 2001-ben Münchenben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu