Három ajánlat stadionjaink biztonságáért

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2012. január 31. 13:22
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) három jelentkezőt kér fel ajánlattételre az NB I-es stadionok biztonságának alapvető feltételeit megteremtő program első ütemének megvalósítására.


 

A nettó 669 millió forint állami támogatással megvalósuló programra  - amelynek pénzügyi hátterét a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal kötött támogatási szerződés biztosítja - az MLSZ keddi tájékoztatása szerint kilencen jelentkeztek, végül az Indra Sistemas S.A.-t, az Erando Biztonságtechnikai Tanácsadó és Kereskedelmi Kft-t és a Synergon Retail Systems Kft-t  - konzorciumban a Creativ Bartex Solution Kft-vel - kérték fel ajánlattételre.

E három jelentkező közül nyílt, gyorsított, tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében folyik annak a vállalkozónak a kiválasztása, amelynek a feladata a magyarországi NB I-es stadionok biztonsági rendszereinek megtervezése, megvalósítása és üzembe helyezése lesz. A feladat végrehajtása várhatóan két szakaszban történik, a jelenlegi kiválasztás az első szakaszra szól.

A program során a stadionokba a lelátókat folyamatosan pásztázó kamerák, intelligens beengedő kapuk telepítésére kerül sor, megújulnak a vezetési pontok, megkezdi működését a névre szóló jegyeket kibocsátó jegyrendszer. Mindezen eszközök a sportrendészeti nyilvántartással összekapcsolva elősegítik a rendbontók kiszűrését, a megfelelő minőségű felvételek leegyszerűsítik a velük szemben indított eljárásokat, így hatékonyabban visszaszorítható minden, a mérkőzés rendjét megzavaró cselekmény.

"Az MLSZ minden rendelkezésére álló eszközével arra törekszik, hogy a labdarúgó eseményeket vonzóvá tegye mindenki számára - nyilatkozta Borbély Zoltán, az MLSZ jogi- és sajtóirodájának vezetője. - Napjainkban, miközben a válogatott mérkőzéseit egyre nagyobb érdeklődés övezi, a nemzeti bajnokság találkozóinak csekély a látogatottsága. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a stadionok infrastruktúrája még nem biztosítja a családok számára a felhőtlen szórakozás, szurkolást."

Hozzátette: a program legfőbb célja, hogy infrastrukturális fejlesztésekkel járuljon hozzá a sportszerű szurkolás elterjesztéséhez, valamint annak megakadályozásához, hogy olyanok is bejussanak a meccsekre, akik számára a sportesemény csak egy újabb alkalom a rendbontásra.

A tervek szerint június végén kezdődik meg a biztonsági rendszerek átadása és – amennyiben a közbeszerzési eljárás lebonyolítása a terveknek megfelelően halad – a támogatás második üteméből év végéig az összes hazai NB I-es stadion biztonsági fejlesztése megvalósulhat.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu