"Ha a Chelsea tiszta, én vagyok Piroska"

Szerző: SHLétrehozva: 2012. november 22. 15:50
Rafael Benítez, a Chelsea frissen kinevezett menedzsere ezt pontosan öt évvel ezelőtt nyilatkozta, még a Liverpool menedzsereként. Ugyanakkor azt is megfogadta, hogy soha nem lesz a Chelsea menedzsere, annyira tiszteli a Poolt. Úgy látszik, ez az érzés elmúlhatott, mert most szerdán mégis azt lett.


 

Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa szerda reggel, a Juventus elleni 3-0-s Bajnokok Ligája-zakó után kirúgta a nyáron kinevezett Roberti Di Matteo menedzsert, és még aznap kinevezte a helyére Rafael Benítezt.

Azt a Benítezt, aki 2004 és 2010 között a Liverpoolt irányította, és akkoriban nem nagyon szerette mostani kenyéradó klubját. Íme pár idézet tőle akkoriból.

"A Chelsea nagy klub, minden edző egy ilyen csapatot szeretne irányítani. Én azonban sosem vállalnám el, a Liverpool iránti tiszteletből. Számomra csak egyetlen klub létezik Angliában, és az a Liverpool." (2007)

"Ha a Chelsea naiv és tiszta játékot játszik, akkor én vagyok Piroska." (2007)

"Nekünk nem kell, hogy a szurkolóink zászlókat lengessenek. A  mi szurkolóink szíve mindig velünk van, és ez az, amire szükségünk van. A szurkolók szenvedélye az, ami segít meccseket nyerni, nem pedig a zászlók." (2007, amikor a két csapat összekerül a Bajnokok Ligájában. Ez az idézet azóta is kint van a Liverpool edzőközpontjának falán)

"Biztos vagyok abban, hogy a Chelsea nem szeret a Liverpoollal játszani. Amikor csak beszélnek, beszélnek és beszélnek a meccsünk előtt, az azt jelenti, hogy aggódnak miattunk. Vagy talán félnek?" (2007)

"Jóbarátok vagyunk mindaddig, amíg a Liverpool el nem kezd nyerni. Akkor mintha meggondolná magát." (José Mourinhóról, a Chelsea akkori edzőjéről)

"A meccs után Sheila, aki a fő lelátó jobb oldalán ült, odajött hozzám, és azt mondta, hogy a labda átment a gólvonalon. Nagyon őszinte ember, ezért ez bőven elég volt nekem. Gól volt." (2005, Bajnokok Ligája-elődöntő, mikor Luis Garcia gólját megkérdőjelezte a Chelsea. Shelia Rafael Benítez titkára volt Liverpoolban)

"Szerintem az Arsenal 2-3 évvel ezelőtt sokkal jobb futballt játszott, mint most a Chelsea. Meccsket nyertek, és izgalmas volt nézni őket. Akárcsak a Barcelonát és a Milant. Ezek a csapatok egyszerűen izgalmasak voltak, így hogyan tudnám most azt mondani, hogy egy Chelsea a legjobb csapat a világon?" (2005, miután a Chelsea megnyerte első Premier League bajnoki címét)

Rafael Benítez szerdától a Chelsea új menedzsere, sorozatban a tizedik a 2003 óta íródó Abramovics-érában.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu