Fordított és Ligakupa-győztes a City

Létrehozva: 2014. március 2. 16:49
A Manchester City hátrányból fordítva győzött 3-1-re a Sunderland ellen a londoni Wembleyben, ezzel története során harmadszor felemelhette a magasba a Ligakupát. Yaya Touré, Samir Nasri és Jesús Navas talált be.


A Manchester United és a Chelsea legyőzése után egy félidőn át úgy tűnt, hogy a Kékeket is meglephetik a Fekete Macskák, akik szervezetten védekezve, és egy korai góllal meglepetésre uralmuk alá helyezték a mérkőzést.

Kontrából Borini ért be egy hosszú labdát, Kompany nem tudott vele mit kezdeni, Demichelis természesen túlságosan lassú volt, így az olasz támadó bevágta a labdát a bal alsóba. Ezután kicsivel többet birtokolták a labdát a gyárvárosiak, ám komoly helyzeteket és igazi fölényt nem tudtak kialakítani a szünetig, hiába Sergio Agüero visszatérése.

A fordulással azonban alig másfél perc elég volt a fordításhoz, előbb Yaya Touré lőtt hatalmas gólt, majd Samir Nasri csavart látványos mozdulattal, jobb külsővel a kapu jobb oldalába. A két találat sokkolta a Sunderlandet, amely csak hosszú percek elteltével éledezett, és a végén sem tudott nagyobb nyomást helyezni ellenfelére.

A kést Jesús Navas egy kontrából forgatta meg a Sunderlandben, így története során harmadszor megnyerte a Ligakupát a Manchester City. Manuel Pellegrini tehát megszerezte első trófeáját a potenciális szezonbeli négy közül.

ANGOL LIGAKUPA, DÖNTŐ:
Manchester City-Sunderland 3-1 (Touré 55., Nasri 56., Navas 90., ill. Borini 10.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu