Ferdinand: Új célunk az El-győzelem!

Szerző: SHLétrehozva: 2011. december 8. 17:21
Rio Ferdinand, a Manchester United rutinos, angol válogatott középhátvédje csalódott ugyan a BL-kiesés miatt, de arra biztatja társait, ne rágódjanak sokat a kudarcon, tekintsenek a jövőbe, és hajtsanak rá az Európa-liga címre.


"Az Európa-ligában kell folytatnunk. Mindig is úgy voltam vele, hogy akármilyen sorozatban is játszom, nem azért futballozom, hogy második legyek, vagy egy korai szakaszban kiessek. Ahol csak játszunk, győzni akarunk, most sem lesz ez másképp" - kezdte az angol válogatott védő.

Az MU elsősorban gyenge hazai formáját okolhatja a kudarcért, hiszen egyedül az Otelult sikerült megvernie az Old Traffordon, a Benfica és a Basel ellen összesen négy pontot hullajtott el.

"Futballesték az Old Traffordon, rivaldafényben, felvezetésként a BL-himnusz... ez olyasmi, amiért érdemes élni. Csalódottak vagyunk, hogy idejekorán búcsúznunk kellett. De senkit mást nem okolhatunk, csak magunkat. Természetesen maguk alatt vannak a srácok, de szembe kell nézniük a tényekkel. Ez van és kész. Nem volt elég, amit hazai pályán nyújtottunk. Sir Alex is mondta, ha nem tudod megnyerni legalább a hazai meccseidet, akkor nem érdemelsz továbbjutást. Pontosan így jártunk."

Ismeretlen vizekre evez az MU, amely még soha nem szerepelt az UEFA-kupa utódsorozatában (az UEFA-kupában legutóbb az 1995-1996-os idényben, amikor a Rotor Volgográd gyorsan el is búcsúztatta, az 1. fordulóban), ráadásul át kell szoktatnia magát a csütörtök-vasárnap meccsritmusra. A Vörös Ördögök különböző számítások szerint mintegy 20 millió fontot veszítettek a kieséssel, s csak sovány vigaszt jelenthet számukra, hogy olyan trófeára hajthatnak rá, amely még hiányzik a vitrinjükből.

Az 1994-95-ös szezonban a Göteborg és a Barcelona mögött harmadikként zárta a csoportot, a 2005-2006-os kiírásban a Villarreal, a Benfica és a Lille mögött negyedikként végzett az MU. Ez volt az a két kivétel, amikor a Vörös Ördögök nem élték meg a tavaszt a BL-ben (meg persze a 95-96-os szezon, amikor be sem jutottak a Bajnokok Ligájába).

Címkék: Rio Ferdinand
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu