Felkészül Fellaini, Özil, Willian, Eto'o

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 13. 13:28
Bár az angol labdarúgó-bajnokságban sosem lehet teljes bizonyossággal megjósolni az eredményeket, a negyedik fordulóban egyedül a Chelsea dolga tűnik nehezebbnek a nagycsapatok közül, José Mourinho együttese ugyanis az Everton otthonába látogat. A többiek szusszanhatnak egyet a szorosan induló versenyben, az Arsenal szurkolói pedig különösen izgulhatnak, mert Sunderlandban debütálhat a klub legnagyobb nyári szerzeménye, Mesut Özil. De ha hihetünk a jóslatoknak, debütálásokból máshol sem lesz hiány.


 

MANCHESTER UNITED - CRYSTAL PALACE. A címvédő számára botladozva indult a 2013/2014-es szezon, mert bár az első meccset simán nyerték a Swansea City ellen, a Chelsea ellen már csak egy 0-0-ra volt jó a csapat, a Liverpool ellen pedig 1-0-s vereséget szenvedett.

A gárdának már csak azért is össze kell szednie magát, mert öt éve nem volt példa arra, hogy a Vörös Ördögök két egymást követő bajnoki meccsen ne szereztek volna gólt. A MU egyébként 1998 óta nem kapott ki az Old Traffordon olyan csapattól, amely éppen feljutott a PL-be. Akkor a Middlesbrough győzte le 3-2-re.

A PL-be most feljutott Crystal Palace elleni meccs nemcsak a három pont miatt lehet izgalmas, hanem mert bemutatkozhat a csapat új szerzeménye, az Evertontól érkezett Marouane Fellaini. A 25 éves belga középpályás a végleg visszavonult Paul Scholes helyére érkezett, és valószínűleg csereként áll majd be.

Ugyanakkor biztosan nem játszik Wayne Rooney, aki még mindig fejsérüléséből gyógyulgat, Rafael játékára nagyon kevés esély van, és Phil Jones pályára lépése is kétséges. Ha azonban David Moyes mégis berakja őt, akkor garantáltan a védelem jobb oldalára.

A Manchester United várható kezdőcsapata: De Gea - Smalling, Vidics, Ferdinand, Evra - Carrick, Cleverley - Valencia, Welbeck, Young - Van Persie Sérültek: Rooney, Fletcher Kétséges: Rafael, Jones

STOKE CITY - MANCHESTER CITY. Manuel Pellgrininek továbbra is a védelem összeállítása és ütöképessége okozza a fő problémát, miután Vincent Kompany, Micah Richards, és a frissen szerzett Martín Demichelis is harcképtelen.

Ugyancsak bizonytalan egyelőre David Silva szerepeletése, miután a játékos a spanyol válogatott edzőtábotában szenvedett kisebb lovaglóizom-sérülést, és csak a pénteki nap folyamán derül ki végleg, játszhat-e vagy sem.

Bár a Stoke otthonában hagyományosan nehéz nyerni, ennek ellenére a három pont sorsa jó eséllyel megjósolható, ugyanis a City számára nincs lehetőség újabb ordító bakira, a Cardiff City elleni botlás már a múlté.

A Manchester City várható kezdőcsapata: Hart - Zabaleta, Nasztaszics, Lescott, Clichy - Fernandinho, Y. Touré - Navas, Agüero, Silva - Dzeko Sérültek: Kompany, Demichelis, Richards

SUNDERLAND - ARSENAL. Az Ágyúsok szurkolói néznek az egyik legizgalmasabb hétvége elé, mert a csapatban bemutatkozik az átigazolási időszak utolsó napján a Real Madridtól megszerzett Mesut Özil, a világ egyik legjobb támadó középpályása.

Ha sikerül tökéletesen beilleszkednie a többiek közé, akkor a Premier League egyik legerősebb középpályája lehet az Arsenalé, ahol a német mellett még ott lesz Santi Cazorla, Jack Wilshere, Mikel Arteta és Aaron Ramsey, a támadó Theo Wlacottról, vagy a sérült Tomás Rosickyról, Lukas Podolskiról és Alex Oxlade-Chamberlainről nem is beszélve.

Még az sem ronthatja el Arsene Wenger örömét, hogy a klub annyi sérülttel indítja az új szezont, mint talán még soha, és a védelem is éppen hogy össze van rakva, úgyhogy imádkoznia kell, hogy senki se váljon harcképtelenné a hátsó alakzatból.

A két csapat története sorén eddig már 138 alkalommal találkozott egymással, az Arsenal 53 alkalommal győzött, 46-szor kapott ki, és 39 döntetlen született. A Sunderland legnagyobb fegyvere az lehet, ha Paolo Di Canio alaposan fel tudja tüzelni őket, és az olasz tréner képes erre.

Az Arsenal várható kezdőcsapata: Szczesny - Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs - Wilshere, Ramsey - Walcott, Özil, Cazorla - Giroud Sérültek: Rosicky, Diaby, Vermaelen, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Sanogo

EVERTON - CHELSEA. A meccs hemzsegni fog a debütánsoktól, közülök is kitűnik a brazil középpályás Willian, és a kameruni csatár, Samuel Eto'o. Mindketten az Anzsi Mahacskalától érkeztek, és várhatóan csereként állnak majd be José Mourinho csapatába.

Várhatóan Fernando Torres fog kezdeni középcsatárként, és Eden Hazard is felépült Achilles-ín-sérüléséből. A liga talán legerősebb középpályája egyelőre a Chelsea-é, melyet a portugál tréner alaposan meg is erősített a nyáron, így a támadószekción kívól a gárda atombiztosnak tűnik.

A másik oldalon James McCarthy, Gareth Barry és a kölcsönbe érkezett Romelu Lukaku az új fiú, közülük azonban utóbbi nem játszhat a londoniak, mint anyaklubja ellen.

A Chelsea várható kezdőcsapata: Cech - Ivanovics, Cahill, Terry, A. Cole - Lampard, Ramires - De Bruyne, Oscar, Hazard - Torres Sérültek: -

SWANSEA CITY - LIVERPOOL FC. A Pool az 1994/1995-ös szezon óta nem rajtolt ilyen jól, három győzelemmel a bajnokságban. Ráadásul Brendan Rodgers együttese az egyetlen száz százalékos csapat a tabellán.

A legnagyobb öröm az Anfielden, hogy Daniel Sturridge teljesen felépült combsérüléséből, ő pedig különösen az eltiltott Luis Suárez távollétében fontos része a csapatnak, eddig minden bajnokin betalált.

Rodgers legnagyobb gondja a hat hétre kidőlt Glen Johnson pótlása, de valószínűleg Andre Wisdomot dobja be a helyére.

A Liverpool FC várható kezdőcsapata: Mingolet - Wisdom, Skrtel, Agger, Enrique - Lucas, Gerrard - Henderson, Aspas, Coutinho - Sturridge Sérültek: G. Johnson, K. Touré, Cissokho

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE) 2013/2014

4. FORDULÓ:
Szombat (szept. 13.):
Manchester United - Crystal Palace, 13:45
Aston Villa - Newcastle United, 16:00
Fulham - West Bromwich Albion, 16:00
Hull City - Cardiff City, 16:00  
Stoke City - Manchester City, 16:00
Sunderland - Arsenal, 16:00  
Tottenham Hotspur - Norwich City, 16:00
Everton - Chelsea, 18:30
Vasárnap (szept. 14.):
Southampton - West Ham United, 17:00
Hétfő (szept. 15.):
Swansea City - Liverpool FC, 21:00

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Liverpool FC
3 3 0 0 3-0 9 pont
2. Chelsea 3 2 1 0 4-1 7 pont
3. Manchester City 3 2 0 1 8-3 6 pont
4. Arsenal 3 2 0 1 5-4 6 pont
5. Stoke City 3 2 0 1 3-2 6 pont
6. Tottenham Hotspur 3 2 0 1 2-1 6 pont
7. Manchester United 3 1 1 1 4-2 4 pont
8. West Ham United 3 1 1 1 2-1 4 pont
9. Norwich City 3 1 1 1 3-3 4 pont
10. Southampton 3 1 1 1 2-2 4 pont
11. Cardiff City 3 1 1 1 3-4 4 pont
12. Newcastle United 3 1 1 1 1-4 4 pont
13. Aston Villa 3 1 0 2 4-4 3 pont
13. Crystal Palace 3 1 0 2 4-4 3 pont
15. Everton 3 0 3 0 2-2 3 pont
16. Swansea City 3 1 0 2 3-5 3 pont
17. Fulham 3 1 0 2 2-4 3 pont
18. Hull City 3 1 0 2 1-4 3 pont
19. Sunderland 3 0 1 2 2-5 1 pont
20. West Bromwich Albion 3 0 1 2 0-3 1 pont
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu