És mégis: Barryé a 2000. angol gól!

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 17. 18:32
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) megerősítette, Gareth Barry szerezte a válogatott történetének 2000. találatát, miután kedden a Manchester City középpályásának fejesével a szigetországiak 1-0-ra legyőzték Svédországot. A labda ugyan megpattant Daniel Majstorovicon, de a bírói jelentés az angol fiút jelölte meg gólszerzőként.


1872 óta ez volt a 2000. angol válogatott gól. A 22. percben Barry bólintott, a labda pedig  a kapuban kötött ki. Sokan kétkedtek, mondván öngólról van szó, a cseh Pavel Kralovec játékvezető beszámolója végül kiegyenesítette a kérdőjelet. Barry a hős.

"Megkaptuk a bírói jelentést, amely Gareth Barrynek adja a gólt. Mivel ez a sorsdöntő, így most már hivatalosan is övé a találat - nyilatkozta az FA egyik szóvivője. A Nemzetközi (FIFA), illetve az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) égisze alá tartozó viadalon a szervezet dönt az ehhez hasonló kérdésekben, míg barátságos mérkőzéseken a játékvezetői jelentés számít...

Az angolok amúgy 43 év után győzték le a svédeket. Az első gólt 1873-ban egyébként egy bizonyos William Kenyon-Slaney szerezte a skótok ellen 4-2-re megnyert találkozón. Az 1000. találatot 1960-ban Jimmy Greaves szállította a Wales elleni 5-1-es diadal alkalmával.   

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az Eb-favorit németek alázták Hollandiát
A német labdarúgó-válogatott kétséget sem hagyott afelől, hogy esélyesként utazik majd a nyári Európa-bajnokságra: lefocizta a pályáról Hollandiát, és gond nélkül nyert 3-0-ra. Uruguay egy harmadik percben szerzett találattal...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu