Egymásnak ugrott magyar és légiós

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 17. 18:07
Mezey György, az FC Fehérvár szakmai igazgatója kendőzetlen őszinteséggel beszélt a piros-kék klub őszi idényéről, s rápirított a gárda rutinos, meghatározó játékosairól is. Fehérváron senki sem lehet biztonságban: átszervezés előtt áll a klub.


- Az értékelések időszakát éljük, s bár Varga István már elmondta véleményét a csapatról, érdekes lehet a sportigazgató, Mezey György véleménye is, ami nem mindig hízelgő…

- Most sem mondhatok mást: a Fehérvár őszi idénye egyértelműen csalódás, s akkor még finoman fogalmaztam. Annál is inkább, mert a Sóstói Stadionban a bajnokság előtt egy komoly élcsapat kialakítása volt a cél, s ettől bizony messze vagyunk. Ősszel nem jutottunk el arra a szintre, ahová szerettünk volna, ahová sokan vártak bennünket, s ez nem maradhat következmények nélkül.

- Keresik a felelősöket?


- Inkább azt mondanám: jelentős átszervezésre kell számítani. A csapat az őszi idényben sem formában, sem szerkezetben nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, van hiányossága bőven, s valamit tenni kell.

- Mi okozta ezeket a problémákat?

- Az elmaradt eredményeket nagyban befolyásolta, hogy négy alapjátékosunk is kiesett ilyen-olyan okok miatt, s már a bajnokság elejét sem tudtuk úgy kezdeni, ahogy szerettük volna. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy hiába igazoltunk külföldieket, az egység nem volt meg a légiósok és a magyar játékosok között, s ez tovább bonyolította, nehezítette a helyzetünket. A labdarúgók között nem a futballal foglalkoztak, hanem mással… Folyton az volt a téma, ki miért jött ide, mit keres, mennyit keres itt, márpedig ilyen körülmények között nem lehet eredményes munkát végezni. A feszültség tapintható volt, pedig a nemzetközi labdarúgás is azt mutatja, hogy külföldiek nélkülözhetetlenek egy csapatnál. Szerencsére ez az ellentét a szezon során megoldódott.

- Milyen nehézségekkel kell még szembe nézniük a jövőben, egyáltalán: mi várható?


- Valószínű, hogy belső védőnk, Horváth Gábor a télen külföldre igazol, márpedig az ő pótlását meg kell oldanunk. Nagy gondot okoz, hogy a csapat gerince elmúlt harminc éves, s már korábban a csúcsra jutott. Éppen ezért az átalakítás elkerülhetetlen, már csak azért is, mert negyven játékossal dolgozni nem könnyű. Ez iszonyatosan sok, így lesznek távozók bőven, de persze érkezők is. Ami biztos: a téli felkészülés során nem utazunk drága egzotikus helyekre felkészülni, kíméljük a tulajdonos pénztárcáját, s itthon készülünk erős külföldi csapatokkal, mint például Kijev, Kolozsvár, Moszkva.

Az átszervezés megkezdődött
Már most kijelenthető, hogy távoztak a csapattól olyan játékosok, akik csak a létszámot növelték, valódi erősítést nem jelentettek.
Az ukrán Mihajlo Deniszov visszatért hazájába, s a másodosztályú FK Harkiv játékosa lesz. Szintén távozik Németh Viktor, Palkó Dávid és Ulviczky Mihály, a trió az NB II-es Felcsútban szerepel a továbbiakban, ahol jelenleg is több fehérvári labdarúgó játszik kölcsönben. Közülük Kocsis Gábort visszarendelte az FCF, míg Fejes András és Vadász Viktor továbbra is a Fejér megyei kiscsapatot erősíti. A többi kölcsönjátékosról lehangoló véleményt kapott Varga István vezetőedző, Bölcsföldi Viktort így szabadlistára tették, ahogy Disztl Dáviid is kereshet magának új együttest. S ezzel még nincs vége: a nyáron Kazincbarcikáról igazolt Nagy Tamás visszatér korábbi csapatához, ami azt jelenti, hogy hét játékossal máris csökkent az FC Fehérvár kerete.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu