Egy sorozat, ahol a Spurs a nagyragadozó

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 19. 00:15
Kis túlzással bárki nyerheti az Európa-ligát ebben az idényben, láttunk már ennél erősebb mezőnyt is összeverődni a második legrangosabb európai kupasorozatban. Első pillantásra a Tottenham egyértelműen kiemelkedik a csapatok közül az erőviszonyokat tekintve. A Valencia és a Swansea összecsapása ígérkezik a csütörtöki nyitóforduló rangadójának. A Fiorentina, a Dinamo Kijev, a Lazio, a Sevilla, és a Lyon is merész álmokat szövöget.


Gareth Bale nélkül is topfavorit az El-ben a Tottenham Hotspur, nem csoda, hiszen 120 millió eurós nagybevásárlást rendeztek a londoniak a nyáron az átigazolási piacon.

Soldado és Eriksen már meg is csillogtatott valamit tudásából, a Konföderációs Kupáról jól ismert Paulinhóval sem vett zsákbamacskát a Spurs.

Capoue, Chadli és Lennon sérült, Lloris, Dawson, Walker, Paulinho, Sigurdsson és Soldado pihenőt kaphat, de így is ütős lehet majd a csütörtöki kezdőtizenegy.

Elég az hozzá, hogy a Romától érkezett szuperigazolás, Erik Lamela debütálása már nem sokat várat magára, André Villas-Boas a kezdőbe jelöli a Tromsö elleni, hazai El-meccsen az argentin támadó középpályást.

A portugál mester 2011-ben már elhódította az Európa-liga címet a Portóval, és a mezőnyt elnézve reális célkitűzésnek is tűnik az aranyérem a Sarkantyúsok számára.

A norvégok a kiesés ellen küzdenek hazájukban, így a sima sikeren kívül minden más eredmény csalódást jelentene Eriksenék számára.

A Tottenham várható kezdője: Friedel - Naughton, Kaboul, Vertonghen, Rose - Sandro, Dembélé - Lamela, Eriksen, Holtby - Defoe.

A Tottenham egyik legfőbb kihívója Roberto Soldado korábbi csapata, a Valencia lehet, legalábbis papíron. A Denevérek - akik három bajnoki vereséggel a hátuk mögött várják az összecsapást - rögtön egy PL-csapat, a Swansea ellen kezdik meg a küzdelmeket a Mestallában.

Mindenki számíthat Djukics mester, de a túloldalon is csak Pablo Hernández hiányzik az alapemberek közül. A hazaiak malmára hajthatja a vizet, hogy pihentebbek lehetnek, a Swansea hétfőn kimerítő meccset játszott a Liverpollal.

A Valencia várható kezdője: Diego Alves - Joao Pereira, Rami, R. Costa, Mathieu - Javi Fuego, Míchel - Feguli, Banega, Canales - Hélder Postiga.

A Fiorentina a dobogóért küzdött tavasszal, sokak szerint a mostani idény hozhatja meg az áttörést a lilák számára, akik a nemzetközi porondon is bizonyíthatnak.

Gomez és Cuadrado friss sérülése lelombozta a szurkolókat, de Montella nem aggódik, van kivel  betölteni az űrt. A valóság az, hogy szerkezeti változtatás jelentheti a megoldást, három helyett négy védővel, és Borja Valerót a szokásosnál támadóbb szerepkörben alkalmazva küldheti fel a pályára tanítványait a fiatal edző a portugál Pacos Ferreira ellen, az Artemio Franchiban (4-3-1-2).

A Fiorentina várható kezdője: Neto - Tomovics, Gonzalo Rodríguez, Compper, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Ambrosini - Borja Valero - Rossi, Ilicic.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-csoport
Valencia-Swansea 19:00
St. Gallen-Kuban Krasznodar 19:00
B-csoport
Dinamo Zagreb-Csernomorec Odessza 19:00
PSV-Ludogorec Razgrad 19:00
C-csoport
Red Bull Salzburg-Elfborg 19:00
Standard Liege-Esbjerg 19:00
D-csoport
Zulte-Waregem–Wigan 19:00
Maribor-Rubin Kazany 19:00
E-csoport
Fiorentina-Pacos Ferreira 19:00
Pandurii-Dnipro 19:00
F-csoport
Frankfurt-Bordeaux 19:00
Makkabi Tel-Aviv–Apoel Nikózia 19:00
G-csoport
Dinamo Kijev-Genk, 21:05
Thun-Rapid Wien, 21:05
H-csoport
Freiburg-Slovan Liberec, 21:05
Estoril-Sevilla, 21:05
I-csoport
Betis-Lyon, 21:05
Guimaraes-Rijeka, 21:05
J-csoport
Apollón Limasszol-Trabzonspor, 21:05
Lazio-Legia Varsó, 21:05
K-csoport
Sheriff Tiraspol-Anzsi Mahacskala, 21:05
Tottenham-Tromsö, 21:05
L-csoport
PAOK-Sahtyor Karagandi, 21:05
Makkabi Haifa-AZ Alkmaar, 21:05

Címkék: europa_
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu