Egervári még reménykedik a 2. helyben

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 9. 14:55
Egervári Sándor szövetségi kapitány a bukaresti lebőgés ellenére igyekszik optimista lenni az észtek elleni világbajnoki selejtező előtt, és továbbra sem mond le a második helyről. Bogdán Ádám is reméli, sikerül átállítani a fejeket.


 

A magyar válogatott kijózanító pofont kapott a román fővárosban, és nemcsak a 3-0-s zakó, hanem a mutatott játék is alaposan felpaprikázta a mieink szurkolóit.

Egervári Sándor hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, aludt sem igen tudott a találkozót követően, de nem adhatják fel a küzdelmet a play-offért.

„Nem szeretnénk mentegetőzni és ígérgetni egy ilyen mérkőzés után, viszont szeretnénk javítani, és a három pontot itthon tartani kedden. Az a célunk, hogy a hitünk a továbbjutásban októberre még megmaradjon” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Egervári hozzátette, amennyiben a törökök nyernének Bukarestben, úgy maradna esély a rájátszásra, de a magyar csapatnak most nem mással, hanem saját magával kell foglalkoznia.

A kapitány a jövőjét firtató kérdésre válaszolva elmondta, továbbra sem foglalkozik a lemondással, mert amíg hiteles az elnök, az elnökség és a csapat előtt, addig az a feladata, hogy segítse őket.

„Van miből erőt merítenünk az elmúlt három év eredményei és teljesítményei alapján. Egy fontos meccsen kikaptunk, a csatát elveszítettük, de a háborút még nem. Meglehetősen mélyre húztuk le magunkat a pénteki mérkőzéssel, a szurkolók bizalomvesztése rettenetesen fáj, de szeretnénk kiköszörülni a csorbát.”

A szakember higgadt játékot vár kedd este, még akkor is, ha a közönség már az első perctől türelmetlen lesz. Szerinte a játékosoknak fejben nem szabad kizökkenniük, és az sem aggasztaná, ha a győztes gólra nyolcvan percet kellene várni. Most az eredmény a lényeg.

Egervári elárulta, Varga József játéka sérülés miatt kérdéses, Korcsmár Zsolt pedig eltiltását fogja tölteni, a többiek azonban hadra foghatók. Hangsúlyozta, csapathirdetéskor nemcsak a szakmai szempontok számítanak majd, hanem az is, hogy kit mennyire lát motiváltnak.

A szintén sajtótájékoztatón nyilatkozó Bogdán Ádám hatalmasakat védett Bukarestben a három kapott gól dacára, és reménykedik benne, hogy társaival túlteszik magukat a kudarcon.

„Egymás között átbeszéljük, kibeszéljük ezt a csalódást. Nem egyszerű feldolgozni a vereséget, de nem felejthetjük el, hogy kedd este újabb fontos meccs vár ránk. Meg kell adnunk magunknak az esélyt a győzelemmel, hogy októberben is legyen reményünk a folytatásra. Át kell állítani a fejünket a románokról az észtekre.”

Az észteket már csak azért sem szabad félvállról venni, mivel kedden úgy játszottak 2-2-t Hollandiával, hogy az csak a hajrában tudott egyenlíteni.

A mieinktől kikaptak odahaza 1-0-ra, Hajnal Tamás szerezte a győztes találatot.

A várható magyar kezdőcsapat (Észtország ellen, kedd, 20:30 óra, Puskás-stadion):
Bogdán – Vanczák, Guzmics, Lipták, Kádár – Koman, Hajnal, Varga, Dzsudzsák – Szalai, Böde.

 

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, A D-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Hollandia 7 6 1 0 22 4 +18 19
2. Románia 7 4 1 2 13 10 +3 13
3. MAGYARORSZÁG 7 3 2 2 13 11 +2 11
4. Törökország 7 3 1 3 12 7 +5 10
5. Észtország 7 2 1 4 5 11 −6 7
6. Andorra 7 0 0 7 0 22 −22 0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bukaresti rémálom: esélyünk sem volt!
Csúfosan leszerepelt a magyar válogatott péntek este az 55 ezres bukaresti arénában, a várva várt vb-selejtezőn. A második percben, Guzmics Richárd hibája után máris büntettek a románok, és az első félóra után még egyet döftek...
Tovább a teljes cikkhez »


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu