Csak egy óriás van veszélyben Angliában

Szerző: SHLétrehozva: 2013. január 25. 17:32
Szombaton az angol élcsapatok közül egyedül a Manchester City érezheti veszélyben az idei FA-kupa szereplését, miután a negyedik körben máris az óriásölő hírében álló Stoke City otthonába látogat. Viszont a Chelsea és az Arsenal várhatóan nagyon komolyan veszi innentől kezdve a sorozatot, lévén szinte sehol sem úgy alakultak a dolgok, ahogy tervezték, legfőképpen a Premier League-ben nem.


 

STOKE CITY - MANCHESTER CITY. Az összes Premier League-csapat közül talán a Manchester Citynek lesz a legnehezebb dolga az FA-kupa negyedik körében, elvégre szeptember közepén a Britannia Stadionban csak egy 1-1-es döntetlent tudott kiizzadni Roberto Mancini csapata a bajnokságban.

Magyarán mondva, a Stoke City otthon kőkemény ellenfél, ezt bizonyítja, hogy a 2012/2013-as bajnoki szezonban elvérzett ott már a Liverpool (3-1) és a Newcastle United (2-1) is, de egy iksznél többet nem tudott kiharcolni az Arsenal (0-0) sem.

Roberto Mancini dolgát az is nehezíti, hogy továbbra sem áll rendelkezésére az Afrikai Nemzetek Kupáján játszó Kolo Touré. Pablo Zabaleta játéka kérdéses, Mario Balotelli pedig a kispadon kezd. A Stoke esélyeit a Britannia óriásölő hírén kívül az is erősíti, hogy a Man. Citynek bevallottan sokkal fontosabb a bajnoki címvédés.

BRIGHTON - ARSENAL. Az Arsenal egy fergeteges győzelmen van túl a bajnkoságban (5-1 a West Ham United ellen), ugyanakkor a másodosztályú Brighton is megmutatta, mire képes, amikor az FA-kupa előző fordulójában 2-0-lal küldte haza az élvonalban szereplő Newcastle Unitedet.

"Természetesen ez is lehetőség egy trófeára, ezért komolyan szeretnénk venni - nyilatkozta Arsene Wenger. - Legyünk azonban egy kicsit realisták és gyakorlatiasak, ezért menjünk csak szépen meccsről-meccsre előre. De úgy érzem, van lehetőség ebben a csapatban."

A londoni csapat egészen biztosan nem veszi fél vállról a szombati meccset, a Ligakupa-kiesés után ciki lenne az FA-kupából is túl korán kibukni. Sőt, Arsene Wenger várhatóan egy erős tizenegyet küld majd ki a brightoni gyepre.

MANCHESTER UNITED - FULHAM. Sir Alex Ferguson együttese is első osztályú együttest kapott az FA-kupa negyedik körében, de papíron nem okozhat nagy gondot a Fulham legyőzése az Old Traffordon. Még akkor sem, ha a hazaiak várhatóan nem a legerősebb felállásban lépnek majd pályára.

A skót tréner nem számíthat a sérült Jonny Evansra és Ashley Youngra, és bár Rio Ferdinand pályára lépésének nincs egészségügyi akadálya, a mester valószínűleg inkább a fiatal Phil Jones-Chris Smalling kettőst veti be a védelem közepén, akiknek edzettség szempontjából még van mit bepótolnia.

Ugyancsak a kezdőben találhatja magát Nani, akit Ferguson látványosan mellőz, de játszatni kell, ha nem akar érte keveset kapni, mert a portugál szélső teljesen elveszíti az értékét játszott meccs nélkül. Távozását az is erősíti, hogy nyáron érkezik a fiatal Wilfried Zaha, aki szélsőnek tökéletes alapanyag.

BRENTFORD - CHELSEA. A Chelsea az idei szezonban már elbukta a Community Shield-et, az UEFA Szuperkupát, az UEFA Bajnokok Ligáját, a Klubvilágbajnokságot és a Ligakupát. A bajnokságban ugyan még van esély, de érdemileg már csak két sorozat maradt neki: az FA-kupa és az Európa-liga.

A lefontosabb változás a csapatban viszont talán az, hogy visszatérhet a kezdőbe a csapatkapitány John Terry, aki november óta nem szerepelt a csapatban eltiltás és térdsérülés miatt. Pályára lépését valószínűsíti az is, hogy David Luiz nem száz százalékos. Nem utazik a csapattal Eden Hazard sem, aki a Swansea City elleni meccsen belerúgott egy látványosan időt húzó labdaszedő fiúba.

"Mindenki nagyon csalódott a Ligakupa miatt, mert mindenki úgy gondolta, hogy a döntőben a helyünk - mondta Benítez. - A vereséget azonban megkönnyíti, hogy három nappal később már újabb meccs jön. Új sorozat, új kihívás. De nyomás is megvan, mert topcsapatként kötelező a győzelem egy alacsonyabb osztályú gárda ellen."

OLDHAM ATHLETIC - LIVERPOOL FC. Brendan Rodgers lélekben valószínűleg már a három nappal későbbi Arsenal elleni bajnoki rangadóra készül, így nagy valószínűséggel alaposan felforgatja a csapatot a harmadosztályú Oldham Athletic ellen (amely ráadásul ott is csak a 19. helyen áll).

Luis Suárez szinte biztosan nem játszik, de nagy valószínűséggel az Oldhamban felálló csapatban marad Suso, Jonjo Shelvey és Jack Robinson is. Daniel Sturridge újra az FA-kupában kaphat főszerepet, míg a menedzser nem számíthat a térdsérüléssel pihenő José Enriquére, és az orrtörést szenvedett első számú kapusra, Pepe Reinára.

FA-KUPA 2012/2013

4. FORDULÓ:
STOKE CITY - MANCHESTER CITY, jan. 26., 13:45
Stoke-on-Trent, Britannia Stadion, V.: Howard Webb
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT:
MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Nasztaszics, Kompany, Clichy - García, Barry - Milner, Tévez, Silva - Dzeko Menedzser: Roberto Mancini

BRIGHTON & HOVE ALBION - ARSENAL, jan. 26., 16:00
Falmer, Falmer Stadion, V.: Michael Oliver
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Chamberlain, Wilshere, Cazorla, Podolski - Walcott, Giroud Menedzser: Arsene Wenger

MANCHESTER UNITED - FULHAM, jan. 26., 18:30
Manchester, Old Trafford, V.: Mark Clattenburg
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT:
MANCHESTER UNITED: Lindegaard - Rafael, Jones, Smalling, Büttner - Scholes, Anderson - Nani, Rooney, Giggs - Hernández Menedzser: Sir Alex Ferguson

BRENTFORD - CHELSEA, jan. 27., 13:00
Brentford, Griffin Park, V.: Jonathan Moss
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT:
CHELSEA: Cech - Ferreira, Cahill, Terry, Bertrand - Ramires, Lampard - Marin, Mata, Oscar - Torres Ideiglenes menedzser: Rafael Benítez

OLDHAM ATHLETIC - LIVERPOOL FC, jan. 27., 17:00
Oldham, Boundary Park, V.: Lee Probert
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT:
LIVERPOOL FC: Jones - Wisdom, Skrtel, Carragher, Robinson - Suso, Allen, Shelvey, Sterling - Sturridge, Borini Mendzser: Brendan Rodgers

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu