„Courtois-nak menni kell a Chelsea-ből"

Létrehozva: 2013. november 18. 17:49
Toby Alderweireld, Thibaut Courtois jelenlegi csapattársa az Atlético Madridnál úgy érzi, hogy honfitársa csak jól járna azzal, ha elhagyná a Chelsea-t, ahonnan zsinórban harmadik idényét tölti kölcsönben távol.


A Kékek 2011-ben csaptak le a Genkkel bajnokságot nyerő, egyúttal a liga legjobbjának választott kapusra, akit valószínűleg látva kivételes tehetségét befektetésnek szántak. Petr Cech ugyanis hosszú évek óta végzi makulátlanul a feladatát Londonban, így mögé kár lett volna egy ilyen képességekkel megáldott játékost hozni.

Ennek megfelelően Courtois-t még azon a nyáron kölcsönadták az akkoriban még csak szenvedő madridiaknak, ahol azóta beváltotta a reményeket. Kulcsfontosságú szerepet tölt be abban, hogy csapata a mezőny középső feléből a dobogóért folyó harcba lépett elő, Európa-ligát nyert és jelenleg már tagja a BL tavaszi nyolcaddöntőjének.

Nem csoda, hogy újdonsült csapattársa, Toby Alderweireld végleges távozásra biztatja a Chelsea-nél 2016-ig szerződéssel rendelkező honfitársát. „Egy nagyon okos srác, akinek szerintem talán a legjobb választás az lenne, ha maradna az Atléticóban vagy egy olyan klubhoz írna alá, ahol első számú kapusként számítanak rá."

A hátvéd a Sky Sportsnak hozzátette: „Nem szeretne a kispadon ülni nyolc mérkőzésen zsinórban csak azért, hogy utána egyen pályára léphessen. Szerintem nincs gyenge pontja, megvan benne a potenciál arra, hogy a világ legjobb kapusa legyen. Jól bánik a labdával, lábbal is ügyes és a vonalon állva óriási bravúrokat visz végbe. Minden nap látom edzésben és a tétmeccseken, kételkedem, hogy létezik nála jobb a posztján jelenleg" – zárta dicséretét.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu