City: 11 távozó a 70 milliós Cavaniért?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 19. 20:19
Edinson Cavani jelentette a slágertémát a szaksajtóban kedden, így a Napoli elnöke 70 milliós vételárat tűzött ki a csatárra, a Daily Mail a Manchester Cityt emlegette, míg a Gazzetta dello Sport már tudja, honnan teremti majd elő a pénzt az angol bajnok. Ezzel nincs vége, egy FIFA-ügynök szerint a Bayern München is őt akarja.


A Serie A góllövőlistáját vezető 26 éves uruguayi duplázott a hétvégén az Atalanta ellen 3-2-re megnyert meccsen, ezzel 20 találatnál jár a második helyen álló csapatával. Mindez csak olaj volt a tűzre, hiszen immár boldog-boldogtalan arról cikkez, hogy hova mehet, mennyiért és milyen feltételek mellett. A határ a csillagos ég!

„Rendkívül magas kivásárlási árat iktattunk be szerződésébe – idézi a Daily Mail a tavaly 2017-ig hosszabbító támadóról beszélő Aurélio De Laurentiis klubelnököt, aki nem zárkózik el az eladástól. – Szeretnénk, ha velünk maradna, de ha valaki agyament hajlandó érte 70 millió eurót fizetni, akkor leülünk vele tárgyalni - nem kérdés."

Az olaszok első embere hozzátette, azért ennyire sokat, mert adózás után 63 millió eurót szeretne látni a klub számláján, vagyis 7-8 millió euró pluszköltséget kell állnia a vevőnek. „De tisztázzuk, a döntés Edinson kezében van. Tudja, micsoda tiszteletnek örvend itt, nemcsak a góljai, hanem komoly és illedelmes személyisége miatt."

A tekintélyes Gazzetta dello Sport szerint a Daily Mail által is említett Manchester City sem nyúlna ennyire mélyen a zsebébe, hanem Edinson Cavaniért vagy Radamel Falcaóért cserébe 11-12 játékostól is hajlandó lenne megválni.

Cavani-gólok a 2012/2013-as idényből

A vakmerő cikk szerint Joe Hart (24 millió euró - becsült értéke), Alekszandar Kolarov (12,5 m), Kolo Touré (6 m), Joleon Lescott (11,5 m), Samir Nasri (21 m), Gareth Barry (8,5 m), Edin Dzeko (27 m), James Milner (17 m), Javi García (17 m), Scott Sinclair (7,5 m), a kedden Boca Juniorsszal szóba hozott Carlos Tévez (27 m) és John Guidetti (7 m) is távozhat. Piaci értéküket nézve 186 millió eurós bevételt hoznának, de ez így őrültségnek hangzik...

Azonban egy Dzeko-Tévez-Nasri hármas is bőven kiadná a kolumbiai vagy uruguayi szupercsatárt...

Eközben Pasquale Gallo FIFA-licences menedzser a Radio Crc-nek arról beszélt, hogy bár Cavanit nem ő képviseli, de a Bayern München egy nyári üzletet próbál tető alá hozni. „Nem tudom, hogy Münchenbe megy-e, ám a bajorok mindenképpen gondolkodnak rajta, hiszen Európa három legjobb csatára közé sorolják" – kezdte nyilatkozatát.

„Nem túlzás kijelenteni, hogy megvehetik. Mario Gomez nem ugyanaz a játékos sérülése óta, és erősíteni készül a klub a támadófronton. Igen, De Laurentiis 70 milliót akar Cavaniért, de szerintem egy 50 millió eurós összeg láttán is megbicsaklana. A Bayern komoly célokat tűzött ki, van pénze, így befektethet" – nézett az elnök szavai mögé.

Egyelőre tehát bár pletyka szintjén, de a Premier League bajnoka és a német éllovas is képben van, ám volt már szó korábban a Real Madridról, a Chelsea-ről és Zlatan Ibrahimovic kora miatt a Paris Saint-Germainről is.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu