Boldogító Manchester United-vereség

Létrehozva: 2012. február 23. 22:55
Bár fordított és győzött az Old Traffordon az Ajax, 3-2-es összesítéssel a Manchester United jutott a legjobb 16 közé az Európa-ligában. Nem hibázott az Atlético Madrid, a Schalke 04 és az eltiltott Megyeri Balázs nélkül felálló Olympiakosz, kettős vereséggel búcsúzott viszont a Juhász Rolandot végig a soraiban tudó Anderlecht.


 

EURÓPA-LIGA, LEGJOBB 32, VISSZAVÁGÓ:

MANCHESTER UNITED-AJAX 1-2 (továbbment a Manchester United 3-2-vel )

Manchester, Old Trafford. Vezette: Skomina (szlovén)

MANCHESTER UNITED: De Gea - Rafael Da Silva, Jones, Smalling, Fabio Da Silva - Nani, Pak, Cleverley (Scholes 61.), Young (Evans 61.) - Hernández, Berbatov (Welbeck 72.). Menedzser: Sir Alex Ferguson. Kispad: Amos, Evra, Evans, Giggs, Carrick, Welbeck, Scholes.

AJAX: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Vertonghen, Koppers (Klaassen 46.) - De Jong, Anita, Eriksen (Serero 61.), Özbiliz - Lodeiro (Blind 80.), Sulejmani. Vezetőedző: Frank De Boer. Kispad: Cillessen, Ebecilio, Ooijer, Blind, Serero, Aissati, Klaassen.

Gólszerző: Hernández (6.), ill. Özbiliz (37.), Alderweireld (87.)

Sárga lap: Rafael (29.), Evans (89.), ill. De Jong (62.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

Hamar lecsapott az erősnek nevezhető hazai kezdő az Ajaxra, rögtön a hatodik percben a mérkőzés első helyzetéből mintaszerű gólt lőtt a Manchester United, Hernández halálbiztos befejezése szinte pontot tett a párharc végére.

A vendégek becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel, letámadásaik még a szünet előtt egyenlítést értek, a második félidő elején pedig kis híján fordítást. De Gea viszont az 58. percben nagyot védett, ami döntő momentumnak bizonyult, a kényelmesen elfocizgató Vörös Ördögök ugyanis ezután életre keltek, lőttek egy kapufát, de az is belefért nekik, hogy a hajrában kapjanak egyet: az amszterdamiak kifutottak az időből.

Végül tehát győzött az Ajax a halvány, éppen eleget teljesítő United ellen, de mindez édeskevésnek bizonyult, a továbbjutás az első mérkőzésen dőlt el, Ferguson fiai várhatják a március 8-i Athletic Bilbao elleni nyolcaddöntőt.


A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:

Manchester United (angol)-Athletic Bilbao (spanyol)
Valencia (spanyol)-PSV Eindhoven (holland)
Metaliszt Harkov (ukrán)-Olympiakosz (görög)
Sporting Lisboa (portugál)-Manchester City (angol)
Standard Liege (belga)-Hannover (német)
AZ Alkmaar (holland)-Udinese (olasz)
Atlético Madrid (spanyol)-Besiktas (török)
Twente (holland)-Schalke 04 (német)


A LEGJOBB 32, VÉGEREDMÉNYEK:

Besiktas-Braga 0-1 (Lima 25.) (továbbment a Besiktas 2-1-gyel)
Sporting-Legia 1-0 (Fernández 84.) (továbbment a Sporting 3-2-vel)
Schalke-Plzen 3-1 (Huntelaar 7., 106, 120., ill. Rajtoral 88.; Kiállítva: Bakos 60. - Plzen) (továbbment a Schalke 4-2-vel)
Metaliszt-Salzburg 4-1 (Hinteregger 28. - öngól, Cristaldo 62., Blanco 63., Marlos 87., ill. Jantscher 56.) (továbbment a Metaliszt, 8-1-gyel)
Olympiakosz-Rubin 1-0 (Djebbour 14.) (továbbment az Olympiakosz, 2-0-val)
Anderlecht-AZ Alkmaar 0-1 (Martens 54.) (Juhász Roland végig a pályán volt az Anderlechtben) (továbbment az Alkmaar 2-0-val)
Atlético Madrid-Lazio 1-0 (Godín 48.) (továbbment az Atlético 4-1-gyel)
Twente-Steaua Bucuresti 1-0 (Chadli 28.) (továbbment a Twente 1-0-val)
PSV-Trabzonspor 4-1 (Mertens 15. - 11-esből, Matavz 31., 53., Strootman 38., ill. Yilmaz 43.; Kiállítva: Zengin 44. - Trabzonspor) (továbbment a PSV 6-2-vel)
Athletic Bilbao-Lokomotív Moszkva 1-0 (Muniain 62.; Kiállítva: Mardaras 60. - Bilbao) (továbbment a Bilbao 2-2-vel, idegenben lőtt több góllal)
Valencia-Stoke City 1-0 (Jonas 24.) (továbbment a Valencia 2-0-val)
Brugge-Hannover 0-1 (Diouf 21.) (továbbment a Hannover 3-1-gyel)
PAOK-Udinese 0-3 (Danilo 6., Floro Flores 15., Domizzi 51.) (továbbment az Udinese 3-0-val)
Standard Liege-Wisla Krakow 0-0 (Kiállítva: Nunez 63. - Krakow) (továbbment a Liege 1-1-gyel, idegenben lőtt több góllal)


ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

92.: Vége a mérkőzésnek.

90.: Két perc.

87.: GÓÓÓÓLLL!!! Özbiliz szabadrúgása szállt középről az ötös jobb sarkához, ahol Alderweireld érkezett és fejelte be a labdát, amely De Geáról pattant be. Még nincs vége? Pár perce maradt az Ajaxnak a csodára! 1-2.

80.: Lodeiro le, Blind be.

73.: Nani csinálta meg a cselt jobbról befelé, majd 16 méterről a felső lécet érintette lövése.

72.: Nem lesz 900. meccs Ryan Giggsnek, Berbatov helyén Welbeck folytatta.

62.: De Jong buktatott, sárga.

61.: Cleverley le, Scholes be, Young le, Evans be és Eriksen le, Serero be.

58.: Nyom az Ajax, nagyon szeretne fordítani, és De Geának egy óriási védéssel kellett megmenteni csapatát: egy balos szöglet után a rövidnél kapura fejelt labdát tolt fölé. De Jong bólintott.

52.: Hiába kereste Nani labdája Berbatovot, a bolgár lesen volt.

46.: Koppers helyén Klaassen folytatta.

45+2.: Vége a félidőnek.

45.: Egy perc.

37.: GÓÓÓLLL!!! De Jong készített le Özbiliznek, aki 17 méterről, félfordulatból elemi erővel lőtte ki a jobb alsó sarkot, De Gea nem ért oda. Még sincs vége a párharcnak? Két Ajax-gól továbbjutást érne. 1-1.

32.: Berbatov maradt üresen balra és próbált túlságon önzetlen lenni, jobbra bepasszolt labdájába épp annyira értek bele, hogy ne legyen jó Hernándeznek.

29.: Rafael szállt be Lodeiróba és kapott sárgát.

25.: Az Ajax percek óta ott állomásozik a hazai térfélen, de veszélyt nem okoz.

18.: Sulejmani próbálta meg a 16 méterről, kissé balról - méterekkel fölé.

15.: Hernández megint senkitől sem zavartatva lépett ki, megpróbálta balra átgurítani Berbatovnak, de egy becsúszó láb tisztázott. Talán ha ellövi. Botrányosan védekezik az Ajax.

12.: Lám, lám, ki ül a lelátón az Old Traffordon?! Roberto Mancini City-menedzser van ellenfélnézőben.

10.: Letámad az Ajax, de ha ilyen hibákat csinálnak középpályán, mint a gólnál, nem sok értelme van...

6.: GÓÓÓÓLLL!!! Középen egy eladott labdára csaptak le a hazaiak, Berbatov nem várt sokat, azonnal, lapos labdával ugratta ki a meglóduló Javier Hernándezt, a mexikói könnyedén megcsinálta a cselt befelé, majd higgadtan a bal alsóba gurított. Vérprofi gólt a Manchester Unitedtől, game over Ajax? 1-0.

2.: Piros-fehérben a hazaiak, kék-feketében a vendégek.

1.: Elkezdték.

20:40: Köszöntjük kedves Olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Manchester United történetének második El-mérkőzése, jó szórakozást kívánunk!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu