Blatter maradna FIFA-elnök

Szerző: MTILétrehozva: 2014. január 16. 19:43
Még a júniusi kongresszus előtt eldönti Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, hogy pozíciója megtartásáért versenybe száll-e egy újabb - immár ötödik - ciklusra.


"Hadd ismételjem meg, amit már korábban is mondtam, nem vagyok még elég fáradt ahhoz, hogy elhatározzam: visszavonulok" - mondta a L'Equipe 21 TV-nek a márciusban 78 éves svájci sportvezető. - Említettem már, hogy egyelőre minden nyitott. Az idei kongresszus előtt azonban minden bizonnyal előállok a döntésemmel."

Utalást tett ugyanakkor arra, hogy Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) francia elnöke követheti őt a FIFA élén.

"Támogatott engem, hogy elnök lehessek 1998-ban, Párizsban, ahol mindenki ellenünk volt. Logikus lenne, ha ő következne utánam" - mondta Blatter ezt annak ellenére, hogy az egykor szoros kapcsolatuk az elmúlt években némileg feszültté vált.

Blatter annak idején, 1998-ban az UEFA élén komoly befolyásra szert tett svéd Lennart Johanssonnal szemben nyert a FIFA-voksoláson.

A FIFA idei kongresszusát a világbajnokság június 12-én sorra kerülő nyitómérkőzése előtti két napon, 10-én és 11-én tartják Sao Paulóban.

A következő elnökválasztásra 2015-ben kerül sor.

Az 58 éves Platini tavaly szeptemberben azt mondta, hogy a FIFA-elnökséggel kapcsolatos terveit a brazíliai vb-n vagy az után hozza nyilvánosságra.

Címkék: fifa
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu