BL-főtábla: bérelt helyet akar Ausztria

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 30. 14:24
A 90-es években még az olaszok, fél évtizede a spanyolok, tavaly a portugálok uralták a második számú európai kupát. Most Ausztria tör a babérokra, három fronton támad: Salzburg-Slovan 3-0, Malmö-Austria Wien 1-2, AEK- Sturm Graz 1-2 az El-csoportkörben...


Ausztria a legjobb úton halad affelé, hogy 2013-tól két csapattal is képviseltesse magát a Bajnokok Ligájában, s így összesen öttel a nemzetközi kupaporondon.

Már a 14. helyig léptek előre a sógorok a Salzburg, Austria, Sturm hármas csütörtöki EL-győzelmeivel az UEFA-együtthatók alapján felálított, elmúlt öt évre vonatkozó rangsorban.

A 15., még kettő BL-selejtezős indulási jogot érő pozícióban jelenleg Svájc tanyázik, Ciprust megelőzve.

Egy kis esélye arra is van az osztrákoknak, hogy megelőzzék a 13. Dániát, és megszerezzenek egy bérelt helyet a főtáblán. Ehhez azonban bravúr szükségeltetne.

Hogy áll össze az UEFA koefficiense? A számítás során a BL-ben és az El-ben egyaránt két pontot ér a győzelem, egyet a döntetlen, s a pontszámot az adott nemzet kupaindulóinak számával kell elosztani. A szezon végén az elmúlt öt év eredményeit veszik ilyen módon figyelembe, hogy eldöntsék hány hely jut az egyes országoknak a rá következő esztendőben.
Címkék: Ausztria
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu