Bild: Götze 37 millióért a Bayerné!

Létrehozva: 2013. április 23. 00:54
A Bild bulvárlap bombahírt közölt a Bayern München keddi és a Borussia Dortmund szerdai Bajnokok Ligája elődöntője előtt kevéssel: a 20 éves Mario Götze az egyik német óriásból a másikhoz szerződik július elsejétől.


Az egyezség a lap részletes információi alapján már most megköttetett a szupertehetséggel, a szerződést aláírták.

A sárga-feketék nem szívesen adták volna el legnagyobb értéküket az ősi riválisnak, de mivel az aktiválta 37 millió eurós kivásárlási árát, így az értesülés szerint tehetetlenül nézték végig az üzlet nyélbe ütését. A Bild az is tudni véli, hogy a 22-szeres német válogatott évi 5 millió eurós fizetése csillagászati 7 millióra emelkedik Münchenben.

Új megállapodása időtartamáról nincs hír, csak annyi, hogy hosszú távra kötelezte el magát, és hátat fordít annak a klubnak, ahol nevelkedett, és ahol szerződése 2016-ig szólt. Piaci értékét jelenleg 42 millió euróra becsülik.

Hivatalos bejelentés egyelőre nincs.

Mario Götzét úgy hírlett, hogy a Manchester City és az Arsenal is szívesen vitte volna, így viszont a Bayern Münchennél a nyáron az irányítást átvevő Josep Guardiola vezetőedző első és a nyár egyik legnagyobb igazolása lehet.

Az Európa egyik legnagyobb ígéretének tartott kiválóság 2010-ben robbant be a köztudatba, miután 2009-ben debütált a Bundesligában. Első teljes idényében 33 bajnokiból 29-szer kezdett és 6 gólt szerzett. Tavaly sérülés miatt 17 bajnokin szerepelt és 6 találat került a neve mellé a Bundesligában, az idén viszont végig kulcsembere volt csapatának, 28/23-as kezdő mutatóval, 10 találattal és 9 gólpasszal. Kétszeres bajnok és egyszeres kupagyőztes.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu